Једва до трећег кола

38

Фудбалери Црвене звезде су изборили пласман у треће коло квалификација за Лигу шампиона иако су у реванш сусрету другог кола поражени од Левадије у Талину са 2:1.

Левадија – Црвена звезда 2:1 (1:1)
Малов 33′, Нахк 68′ – Бурзановић 37′

Левадија: Котенко, Калимулин, Леитан, Шишов, Лемсалу, Малов, Нахк, Кинк (64’Саг), Дмитријев, Зелински (84′ Чепаускас), Смирнов (57′ Тенисте)

Црвена звезда: Ранђеловић, Баста (61′ Броновицки), Анђелковић, Гај, Туторић, Кастиљо, Миловановић, Лукаш, Бурзановић (55′ Трајковић), Короман, Баркос (72’Милијаш)

Гледалаца: око 4.000
Судија: Карлос Мехија Давиља (Шпанија)
Жути картони: Бурзановић, Баста

Имала је доста среће наша екипа у реваншу са Левадијом. До последњег минута је владала неизвесност око пласмана у даље такмичење, али на крају је све добро испало и Црвена звезда ће се  у трећем колу састати са екипом Глазгов Ренџерса.

Колико ће меч бити тежак најавио је Леитан који је у 11. минуту погодио стативу са свег 3-4 метра. Наш тим се полако ослобађао притиска, али је домаћин ипак повео. Стрелац је био Малов који је после корнера са леве стране, неометан са 5-6 метара, закуцао лопту у мрежу.

Срећом, само четири минута касније уследило је изједначење. Короман је проиграо Басту на десном боку, уследио је центаршут, а Бурзановић је ударцем главом успео да свлада Котенка. Чинило се тада да дилеме око пласмана у даље такмичење неће бити.

У другом полувремену се није десило готово ништа занимљиво све до 68. минута. Нахк је приметио да је Ранђеловић далеко од гола и буквално са половине терена успео да га савлада. Ново вођство је дало крила домаћим играчима који су нападали, али нису успели да створе неку озбиљнију прилику за погодак.

Звезда се грчевито бранила, али је у последња три минута могла до изједначења. Прво је Короман страховитим ударцем са 25 метара погодио пречку, а пред сам крај је у прилици био и Лукаш. Међутим, његов шут мало искоса са десне стране је завршио преко гола. Имао је пре тога Короман још једну добру прилику, али је уместо да шутира покушао да дрибла голмана па је резултат остао непромењен.

Када се све сабере, остварен је зацртани циљ, али ако жели успех против шкотског представника у трећем колу, Звезда ће морати да одигра знатно боље.

Претходни текстДаме најбоље у јуну и јулу
Следећи текстМинималан пораз у Глазгову