Титула све даље

34

Кошаркаши Црвене звезде су у другој утакмици финалне серије поражени од Партизана са 83:100 (25:26, 15:17, 19:29, 24:28) па је вечити ривал дошао на корак од освајања нове титуле.

Серија неуспеха нашег тима у дуелима са Партизаном траје још од априла прошле године. За то време, Звезда је чак девет пута поражена од комшија.

У узаврелој атмосфери хале Пионир водила се изједначена борба у прве две четвртине. Оба тима су у неколико наврата успела да створе мању предност и чинило се да ће се до самог краја водити неизвесна борба.

Међутим, у трећој деоници противник успева да се одлепи и створи предност која ће се испоставити као довољна за победу. Ионако суочена са проблемима на позицији плејмејкера, наша екипа је доживела нови хендикеп повредом Марковића.

У 28. минуту утакмица је прекинута због флаше убачене у терен, а убрзо по наставку је уследио нови од скоро двадесет минута због сукоба навијача и полиције.  Уследило је искључење Антића, претходно и пета лична грешка Гуровића, и било је сасвим јасно да ће Црвена звезда доживети нови пораз.

Наредна утакмица је на програму 22. јуна.

Црвена звезда: Марковић, Поповић 5, Ковачевић, Ковач, Мишановић 2, Гуровић 13, Радивојевић 37, Драгићевић 12, Антић 10, Краснић, Цветковић 2, Александров 2

Претходни текстСекунд делио до победе
Следећи текстИн мемориам – Горица Тасић