Као на тренингу

64

Кошаркаши Црвене звезде уписали су трећу узастопну победу и укупно седму у Синалко Суперлиги након што су у 11. колу очитали лекцију Машинцу у „Пиониру“ – 105:76 (23:15, 34:19, 21:17, 27:25). Меч пред тек нешто више од 350 гледалаца личио је на лакши тренинг црвено-белих.

Иако тренер домаћих Стеван Караџић није могао да рачуна на подршку повређене Кибуа Стјуарта, Милана Гуровића, недовољно опорављене Перу Антића и Стивена Марковића као и Мирка Ковача, показало се да у својим редовима има младе, али веома способне играче.

Предвођени Немањом Александровим, који из утакмице у утакмицу потврђује свој неспорни таленат, црвено-бели су од старта водили утакмицу. Крилни играч Звезде био је ударна игла тима и када је после првог полувремена већ уписао 20 поена без промашаја, било је јасно да тим са Малог Калемегдана не може да изгуби.

Игра „мачке и миша“ настављена је и у других 20 минута – разиграо се Ненад Мишановић, Тадија Драгићевић и Петар Поповић пружили су му несебичну подршку, па су после високог вођства домаћи играчи могли себи и да дозволе луксуз – егзибициону игру са обиљем атрактивних потеза и „куцањима“.

Стечени вишак омогућио је тренеру црвено-белих да шансу пружи и младом Игору Красићу, који ју је искористио на прави начин и забележио четири поена. Црвено-беле у наредном, 12. колу, у суботу, очекује дерби против Партизана.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Милошевић 4 (3 ас), Марковић 8 (6 ас), Поповић 16 (7 ск), Краснић 4, Ковач, Мишановић 19 (7 ск), Гуровић, Радивојевић 5, Драгићевић 10 (9 ск), Антић 12 (3 ас), Цветковић 2, Александров 25.

Претходни текстТрофеј већ у једној руци
Следећи текстШампиони!!!