Позив на хуманитарни концерт

90

Поводом хуманитарног концерта „Делије за наше Косово и Метохију“ одржана је конференција за медије на којој су говорили Владимир Шавија, испред организатора концерта, односно Момчило Бајагић – Бајага, један од учесника, и Милан Калинић, који ће бити водитељ програма.

Концерт ће бити одржан у недељу 13. маја на северној трибини стадиона Црвене звезде са почетком у 19:30 часова уз учешће група Бајага и Инструктори, Рибља чорба, 357, Директори, Неверне бебе, ансамбла Ђурђеви ступови, Биље Крстић и глумца Драгана Николића. Штампано је 15.000 улазница које ће се продавати по цени од 400 динара.

„Ово је највећа у низу хуманитарних акција којима се бавимо већ неколико година како бисмо помогли угроженим Србима на Косову и Метохији. За ову акцију смо добили благослов од стране владике Рашко – Призренског, Артемија, а сав приход од продатих улазница, али и пића и свега осталог што се буде продавало на концерту, биће уплаћен на рачун епархије Рашко – Призренске. Жеља нам је да на концерту буде што више људи како би све изгледало што боље, да све протекне у доброј атмосфери и наравно да се прикупе што већа средства за помоћ онима којима је неопходна“, рекао је Владимир Шавија, један од вођа Делија који је истакао да су се сви учесници одрекли хонорара, а истовремено се захвалио ФК и СД Црвена звезда на помоћи око организације.

„Одазвали смо се са великим задовољством позиву Делија да учествујемо у овој хуманој акцији. Знамо каква је ситуација на Косову и Метохији јер смо свирали тамо у неколико наврата. Надамо се лепом концерту и амбијенту. Заиста нам је драго што ћемо бити део ове акције“, рекао је Момчило Бајагић.

„Знам колико је тешко организовати овакве догађаје, али верујем да ће све бити на високом нивоу. Позивам да на концерт дође што већи број људи и да на тај начин помогну да се наш народ на Косову и Метохији бар на тренутак осећа боље“, апеловао је Милан Калинић.

Претходни текстЛако до бодова
Следећи текстДелије за наше Косово и Метохију