Пораз после два продужетка

53

колу поражени у Железнику од домаће екипе ФМП после маратонског меча који је одлучен после два продужетка, резултатом 105:106 (22:28, 21:30, 22:13, 20:14, 11:11, 9:10).

Црвено-бели нису се добро снашли на почетку меча, тако да је домаћин после 10 минута игре имао предност од 28:22. Велики хендикеп догодио се у 13. минуту утакмице када је Милан Гуровић због оштре реакције и приговора судији зарадио искључујућу грешку.

Домаћини су то вешто искористили и већ у 14. минуту стгли на великиџ „плус 18“ (42:24). Ипак, Звезда је и без помоћи најбољег играча покушала да анулира заостатак, а пре свега захваљујући Антонију Бурксу, успела је у тој намери након одличне игре у трећој четвртини.

Црвено-бели су на старту последње деонице имали шест поена мањка – 65:71, али је Буркс наставио одличну серију и довео свој тим до преокрета. У неизвесној завршници, Драгићевић је Звезди донео и прву предност на мечу (84:83), а после серије пенала Буркс је имао прилику да реши дуел у корист своје екипе, али је само једанпут био прецизан са линије слободних бацања- 85:85. Након тога Ђорђе Мићић је два пута промашио са пенала, после чега је меч ушао у продужетак.

У додатних пет минута Звезда је заиграла много боље и када је капитен Вук Радивојевић у 43. минуту тројком обезбедио Звезди предност од четири поена (93:89), чинило се да је тим са Малог Калемегдана близу велике победе. Ипак домаћи тим узвратио је мини серијом, а Буркс је поново из даљине покушао да стави тачку на дуел, али је његов шут завршио ван обруча.

Коначно у другом продужетку решено је питање победника у драматичном финишу. Мићић је тројком 40 секунди пре звука сирене изједначио на 103:103, а после промашаја Драгићевића, Ерцег је донео водјство ФМП-у од 104:103 са пенала. Након тога Буркс је поново погодио само једном са линије слободних бацања за ново поравнање.

Шест секунди пре завршетка Лабовић је без грешке одрадио посао после фаула, а затим је Мићић недозвољено зауставио Буркса, секунд пре краја. Очигледно уморан Американац промашио је прво бацање, а затим је погодио, али то није било довољно за евентулани нови наставак.

Црвена звезда у наредном колу, 7. априла, гостује Мега Исхрани у Шумицама.

Црвена звезда: Стјуарт 17, Милошевић, Марковић 3, Поповић 5, Ковач 7, Мишановић, Гуровић 7, Радивојевић 9, Драгићевић 22, Антић 6, Буркс 23, Цветковић 6

Претходни текстПобеда за титулу
Следећи текстНенад Боровчанин – Звездин спортиста месеца марта