Милијаш одлучио победника

53

Црвена звезда је у 21. колу Меридијан Суперлиге као гост савладала ОФК Београд и задржала предност на табели. Наша екипа је до бодова дошла после боље игре и сада мирно може да се окрене консолидацији редова пошто следи двонедељна пауза у првенству.

ОФК Београд – Црвена звезда 0:1 (0:1)
Милијаш 26′

ОФК Београд: Илић, Нухи (77′ Калуђеровић), Рајковић, Лалатовић, Коларов, Ивеља (89′ Анђелковић), Новаковић, Бабовић, Веселиновић, Божовић, Ракић (72′ Стевановић)

Црвена звезда: Ранђеловић, Ђорђевић (8′ Пантић), Милијаш, Бурзановић (56′ Рашковић), Тришовић, Јоксимовић, Пуровић (81′ Перовић), Гај, Баста, Миловановић, Кастиљо

Гледалаца: 6.000
Судија: Дејан Делевић (Београд)
Жути картони: Ракић, Коларов – Милијаш

Црвена звезда у данашњи меч улази без Ђокића и Анђелковића, са само једним класичним нападачем и појачаним везним редом. После дужег времена у стартној постави је и Небојша Јоксимовић.

У првих десетак минута игре није виђено ништа посебно интересантно. На жалост, Бошко Ђуровски је био принуђен врло брзо да изврши измену због повреде задње ложе Владимира Ђорђевића. уместо којег је у игру ушао Александар Пантић што је опет изазвало одређене промене у формацији и систему игре.

Домаћи су имали две полуприлике које нису успели да искористе. Прво је Бабовић закаснио на центаршут Коларова у 13. минуту, а који минут касније је Веселиновић слабо шутирао главом.

Звезда је узвратила у 23. минуту када је Миловановић центрирао из слободног ударца, Кастиљо одиграо главом повратни пас ка Пуровићу чији је ударац голман Илић крајњим напором одбранио. Три минута касније, наша екипа долази у вођство врло лепим голом Ненада Милијаша са дистанце после акције која текла по десној страни.

Расположени Милијаш је у још два наврата озбиљно припретио домаћем тиму. У 32. минуту је Илић лепом парадом сачувао своју мрежу, а голман домаћина је пет минута касније уз много муке зауставио пројкетил упућен са тридесетак метара.

До одласка на одмор вреди поменути још само покушај Коларова са велике удаљености из слободног ударца када је погодио спољни део мреже. Звезда је потпуно контролисала игру и осим после ситнијих грешака није дозволила противнику да угрози Ранђеловићев гол.

И на почетку другог полуврема Звезда контролише ритам игре не дозвољавајући противнику да припрети. Међутим осим ударца Миловановића ни сама није успела да озбиљније угрози гол домаће екипе.

Ипак, у само два минута Звезда ствара две одличне шансе. Прво је Кастиљов ударац са пар метара изблокирао Лалатовић, а убрзо затим је Пуровићев ударац главом, после центаршута Рашковића, Илић успео да заустави.

Десет минута пре краја утакмице ОФК Београд је био близу изједначења. Акцију је почео Стевановић, потом упослио Божовића који је идеално центрирао, али на ту лопту је закаснио Веселиновић и може се рећи да је срећа тада била на страни нашег тима који је ипак сасвим заслужено забележио победу.

Претходни текстМаксмимално до полуфинала
Следећи текстГолеада против „фењераша“