Частан пораз на опроштају од УЛЕБ купа

33

У дуелу са клубом мањег реномеа надокнадити заостатак од 11 поена можда не би представљао превелики ангажман, али у сурету са екипом традиције и калибра каквa је Реал, Звезда је имала „немогућу мисију“ у реванш мечу четвртине финала УЛЕБ купа.

Искусни шпански тим без проблема је сачувао предност из првог дуела остварену у Београду, забележивши минималну победу и у другом мечу – 79:78 (17:13, 21:13, 20:29, 21:23).

Предвођени са клупе дојучерањим помоћним тренером Стеваном Караџићем, црвено-бели су дали све од себе да се од овогодишњег такмичења у Европи опросте часно.

За разлику од неких претходних дуела нови стратег тима са Малог Калемегдана пружио је шансу играчима који се ове године нису наиграли, како би у дуелу са реномираним противником стекли потребно искуство за неке наредне велике утакмице.

Реал је играо таман онолико колико је било потребно да диктира темпо и одржава рано стечену предност. Предвођен Луисом Булоком, Акселом Ервелом и Чарлсом Смитом и фантастичном игром под кошевима (25 скокова Реал, Звезда девет), домаћи тим је већ на полувремену имао вођство од 12 поена – 38:26, које им је гарантовало мирнију утакмицу у наставку.

Ипак, у жељи да се у Мадриду представе у што бољем светлу, црвено-бели на челу са агилним Миланом Гуровићем успели су у трећој деоници да пруже жесток отпор домаћину, а почетком последњег квартала у два наврата и да се приближе на само пола коша разлике – 57:58 и 63:64.

Искусни Реал успео је да одоли тим нападима све до финиша, када је Звезда најозбиљније припретила и приближила се на „минус један“ (78:79). Ипак то је било све што су црвено-бели направили у Мадриду – довољно за добар утисак, али не и за пролаз међу четири најбоље екипе у УЛЕБ купу ове сезоне.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Милошевић 5, Марковић 6, Поповић 13 (4 ск), Ковач, Мишановић, Гуровић 19 (3 ас), Радивојевић 12, Драгићевић 6, Антић (3 бл), Буркс 5 (5 ас), Александров 12.

Претходни текстМаксимално против Краљевчана
Следећи текстПораз одбојкаша, победа одбојкашица