Победа над Пусаном

28

Фудбалери Црвене звезде су у првој контролној утакмци друге фазе припрема у суботу у Ларнаки савладали јужнокрејски Даеву Пусан са 2:1 и тако наставили са успесима у међусезони.

Црвена звезда – Пусан 2:1 (1:0)
Тришовић 39′, Пуровић 73′ – Тајсон 65′

Црвена звезда: Ранђеловић, Пантић, Анђелковић, Ђорђевић, Гај, Кастиљо, Миловановић, Тришовић, Георгијев, Тадеу, Ђокић
У другом полувремену су играли још Трајковић, Баста, Милијаш, Бурзановић, Јоксимовић, Пуровић, Миладиновић, Рашковић, Аилтон

Тренер Душан Бајевић је и ову утакмицу искористио да испроба одређене формацијске и тактичке замисли. У првом полувремену је једини класичан нападач био Душан Ђокић па зато и није било чудно што је створено мало прилика против борбених Корејаца.

Миловановић је опробао шут у 11. минуту, али је голман Пусана добро реаговао, да би у 33. минуту после корнера Георгијева, Ђорђевић добро шутирао главом, али је голман Сеонг још једном био на висини задатка. Ударац са дистанце је опробао и Тришовић, али је лопта завршила крај стативе.

С друге стране, одличне шансе су имали и играчи Пусана средином првог полувремена. Први пут је лопта завршила изнад пречке, док је у другом наврату Ранђеловић одбранио ударац.

Ипак, до вођства стиже наша екипа. Георгијев је асистирао Тришовићу који је лепо захватио лопту на десетак метара од гола и прецизним ударцем је сместио у доњи угао гола корејске екипе.

Екипа Пусана је доста агресивно почела друго полувреме и диктирала темпо. Бројним изменама Звезда је успела да успостави равнотежу. На обе стране је било по неколико прилика за гол, и то углавном после грешака противника. Из једне такве ситуације Пусан је и изједначио.

Јоксимовић је погрешио на око 30 метара од гола што је искористио Аргентинац Тајсон који је имао отворен пут ка голу и када је дошао на неколико метара од гола, није му било тешко да затресе мрежу.

Офанзивнија игра Црвене звезде после примљеног поготка је доста брзо дала резултата. Анђелковић је идеално центрирао са леве стране, а Пуровић је био виши од својих чувара и главом савладао голмана поставивши коначан резултат.

Имала је Црвена звезда још прилика за гол, најбољу је пропустио Аилтон. Ипак, у финишу је поново борбена екипа Пусана преузела иницијативу и такође била близу постизања још једног гола. Срећом, лопта је у два наврата завршила тик крај гола, док је једном Ранђеловић успео да одбрани.

На овој утакмици у конкуренцији за тим нису били повређени Туторић и Бајалица, затим ровити Бановић, као и Перовић који није желео да игра на позицији левог бека па је одрадио тренинг и уз голмана Радивојевића једини није улазио у игру.

Претходни текстТрајковић: „Желим да останем у стартној постави“
Следећи текстПобеда Партизана