Пораз после туче

31

После пет узастопних победа, Црвена звезда је прекинула успешан низ у УЛЕБ купу – они су у шестом колу на свом паркету претрпели пораз од екипе ПАОК резултатом 81:85 (25:27, 19:18, 20:20, 17:20), након чега у УЛЕБ купу више нема непоражених тимова.

Београдски тим је тако пропустио прилику да искористи прву „меч лопту“ и овери пласман у осмину финала, али је упркос неуспеху задржао лидерску позицију на табели групе Д.

Први пораз црвено-бели уписали су после туче навијача у „Пиониру“, која је претходила сусрету са грчком екипом, а у којој су учествовали навијачи ПАОК-а, потпомогнути присталицама Партизана, и фанови домаћег тима.

У тучи је учествовало неколико стотина навијача, који су се сукобили прво на трибинама, али и у партеру дворане „Пионир“ пола сата пре почетка сусрета, али је интервенцијом Жандармерије спречен сукоб већих размера.

У инциденту, у којем су бацане бакље, али и столице, повредјено је шест навијача, од чега двојица теже, а почетак утакмице је због тога одложен за 30 минута.

Солунски тим, који је у последњих три недеље ушао у серију победа је већ на почетку меча наметнуо свој ритам и повео. Респект црвено-белих према гостима био је потпуно оправдан, јер су управо појачања у лику Џејсона Паркера, Даријуса Вошингтона и Николаса Кувеласа, била ударна игла грчког тима у београдском дуелу.

Црвено-бели су успевали да држе прикључак после мини серија противника средином прве и, нарочито, друге деонице, када су гости имали и десет поена вишка (41:31). Милан Гуровић је пре одласка на велики одмор повукао у свом стилу, истопио разлику и Звезду вратио у игру – 44:45.

Беспоштедна битка настављена је и у другом полувремену, када су гости држали минималну предност. Домаћини су у више наврата стизали на пола коша разлике, а у 38. минуту Гуровић је тројком донео изједначење свом тиму (77:77) и увео га у неизвесну завршницу.

Егал резултат потрајао је још шездесетак секунди (81:81), али је екипа из Солуна након тога са четири везана поена са линије пенала и дефинитивно преокренула резултат у своју корист и уписала победу.

У самом финишу најпре је Игор Милошевић шутом из даљине покушао да преокрене ток меча, али је његов хитац, као и нешто касније Милана Гуровића, завршио ван обруча.

Тренер Црвене звезде Драган Шакота био је незадовољан залагањем својих играча на терену.

„Заслужено смо поражени у овој утакмици, али проблеми са којима смо суочени у последње време не могу да буду изговор за пад концентрације у одлучујућим тренуцима. Наша клупа је пружила очајну партију. Разочарали су ме и старији и млађи играчи у екипи, јер мислим да сваки кошаркаш мора да буде срећан што носи Звездин дрес“, истакао је Шакота.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Милошевић 2, Марковић, Поповић 4, Томас 11, Мишановић 2, Вучуровић, Гуровић 27, Радивојевић, Драгићевић 2, Антић 17, Буркс 16 (6ас), Александров.

Претходни текстУ четвртак вечити дерби
Следећи текстТешко против Синтелона