Бајевић о првом делу сезоне

29

После завршетка првог дела сезоне, Црвена звезда заузима прво место на табели са великом предношћу у односу на ривале. О ономе што је урађено у протеклих шест месеци говорио је шеф стручног штаба, Душан Бајевић.

«Било је различитих догађаја и ситуација које су се дешавале око клуба, али је Звезда завршила на првом месту. Направила је једну разлику која и не мора да буде толико битна, остварила је циљ зацртан за први део сезоне, али је наметнула себи још већу обавезу да до краја настави у истом стилу и сезону заврши на што бољи начин. Ниједног тренутка не смемо да помислимо да имамо право да се понашамо лабавије или некако другачије што би се негативно одразило на игру», каже Бајевић и наставља:

«Играчима свакако треба честитати на успеху, а он ће бити још већи ако до краја првенства наставимо са победама и подигнемо ниво игара. Сигурно је да смо у игри имали падова, да смо имали одређених разлога да не будемо у утакмицама увек онакви какви бисмо желели да будемо, али верујем да ће у наставку бити сасвим другачије».

Шта је највећа врлина овог тима Црвене звезде?

«Црвена звезда живи и ради, тако и ми играмо и понашамо се као један. Ми смо као породица која у сваком моменту зна шта и како треба да ради. Наравно, увек и мана, али о њима и проблемима не бих говорио. О играчима појединачно нећу да говорим, сваки од њих има своје врлине и мане. То се све да укомпоновати јер сваки од њих има свој квалитет који може да помогне екипи».

Одлазак Милана Бишевца ће сигурно представљати хендикеп за нашу одбрану.

«Бишевцу бих пожелео све најбоље у даљој каријери јер се ради о изузетно добром дечку и квалитетном фудбалеру са којим сам изузетно добро сарађивао и могу слободно да кажем да ми је била и част што сам радио са њим.  Верујем да ће направити сјајну каријеру. Сигурно је да је место на ком је играо веома битно, најосетљивије. Видећемо да ли од ове групе играча које имамо можемо наћи праву замену. Не смем у овом тренутку да се упустим у процене да ли са овим играчким кадром можемо да уђемо у наставак првенства. Имамо још времена, али одлуку треба донети што пре», изјавио је Бајевић истакавши да нема никакв списак жеља потенцијалних појачања.

«Списак жеља је једно, а могућности нешто сасвим друго. То је врло осетљива тема у коју не желим да се упуштам. Ја само могу да укажем на поједина места у тиму која треба појачати, али о именима не могу да говорим и одлучујем», истиче наш тренер и каже да одлазака из тима неће бити:

«Трансфер листа не постоји, али је могуће да неки играчи оду на позајмицу. Ако не могу да играју овде, а могу у некој другој екипи, то ће бити од користи свима».

Какви су Бајевићеви утисци о тиму од када га је преузео па до данас?

«Могу да будем љут због нечега или због да зажалим због неких ствари али сам генерално задовољан. Звезда се променила од тренутка када сам ја дошао, мења се и мењаће се и даље док не дођемо до онога што желимо. Колико смо далеко од тога не бих се усудио да проценим. Звезда је све боља и боља, а ако неко може са толиком разликом да буде на првом месту, онда је он за мене највећи на свету. У новинама се презентира да играмо најгори фудбал. Никада нисам рекао да играмо најбоље, али не могу се сложити да играмо најгори фудбал. Нисмо лоши као што покушавају да нас прикажу. А то што екипа жели да игра најбољи фудбал какав ја хоћу – то је друго. То не даје право никоме да се иживљава на играчима и на Звезди».

О плану за наредни период шеф стручног штаба каже:

«Већина играча ће још ове недеље тренирати у Београду, а прозивку за наставак припрема ћемо извршити 4. или 5. јануара. Потом се одлази у Марбељу у Шпанији, а последња фаза припрема је на Кипру или негде другде».

Претходни текстОпроштај од Николе Јокановића
Следећи текстУ четвртак вечити дерби