Звезда на +10

74

Црвена звезда је победила Хајдук у Кули у утакмици 15. кола Меридијан Суперлиге и потврдила да је у овом тренутку убедљиво најбоља екипа у Србији.

Хајдук Кула – Црвена звезда 0:2 (0:1)
Аилтон 13′, Ђокић 80′

Хајдук Кула: Ђуричић, Павићевић, Антић, Радановић, Мандић (Станић), Мрђанин, Радивојевић (Јовановић), Богић, Васиљевић, Фејса, Давидов (Булатовић)

Црвена звезда: Ранђеловић, Пантић, Анђелковић, Бишевац, Гај, Кастиљо, Миловановић, Трајковић (Тадеу), Георгијев (Тришовић), Аилтон (Баста), Ђокић

Гледалаца: око 1.500
Судија: Игор Пејовић (Суботица)
Жути картони: Радановић, Фејса, Павићевић – Георгијев, Анђелковић

Наша екипа је, може се слободно рећи, до бодова дошла лакше него што се очекивало. Иако су домаћи наступили знатно ослабљени, у меч су ушли отворено, али су тешко стварали прилике за гол.

Звезда је повела у 13. минуту када је повратник Аилтон лепо циљао супротан угао са више од 20 метара, погодио ставиву, али се лопта одбила у мрежу. Рано вођство је омогућили мирнију игру нашег тима, а до полувремна једину праву прилику је још имао Миловановић, али је доста слабо шутирао искоса са десне стране.

У других 45 минута наша екипа није журила, већ је стрпљивом игром бранила предност, односно осујетила све нападе Хајдука који је једину шансу за изједначење имао преко Радивојевића, али је његов шут одбранио Ранђеловић.

Миловановић је на другој страни такође имао добру шансу да увећа предност, али је слабо шутирао са ивице казненог простора. Међутим, десет минута пре краја Душан Ђокић постиже гол који је оверио победу.

Тришовић је са десног крила послао лопту пред гол домаћих где је наш најбољи стрелац био најсналажљивији и ударцем у паду постигао свој осми првенствени погодак.

Претходни текстШапчани потопљени у првој четвртини
Следећи текстНемоћне у Шибенику