Једини са максималним учинком

23

Кошаркаши Црвене звезде наставили су победнички низ у УЛЕБ купу забележивши и четврти тријумф.

Тим са Малог Калемегдана задржао је стопостотан учинак на евро сцени савладавши на гостовању у Белгији Дексију Монс резултатом 81:70 (12:8, 21:26, 23:18, 25:18).

Упркос чињеници да нису имали велики број информација о противнику, црвено-бели су успели да забележе нову победу у УЛЕБ купу и тако после четири кола остали једини тим у том такмичењу који није осетио укус пораза.

Звезда, за коју је после седмодневне паузе поново заиграо Антонио Буркс, је против актуелног освајача белгијског купа водила жестоку борбу.

После водјства 12:7 средином прве деонице, домаћин је успео да ухвати прикључак и десет минута касније стекне осам поена вишка (30:22).

Ипак црвено-бели су затим додали гас, разиграо се Милан Гуровић, па су пред одлазак на одмор изабраници Драгана Шакоте смањили предност домаћег тима на само пола коша.

У другом полувремену је настављена битка за сваку лопту, али захваљујући веома доброј партији капитена Вука Радивојевића у том периоду, Београдјани су преузели водјство у финишу трећег квартала.

Ту предност чували су до 36. минута (64:63), а затим су црвено-бели у преосталих 240 секунди „наместили“ руку са линије слободних бацања и са укупно 17 успешно реализованих пенала преломили меч, заслужено славили и начинили важан корак ка осмини финала УЛЕБ купа.

Црвено-бели у наредном, петом колу, дочекују холандски Ајфел Тауерс, који је у досадашњем току такмичења остварио једну победу и уписао три пораза.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Милошевић 2, Марковић 2, Поповић 2, Попадић, Томас 13, Мишановић 6 (2 бл), Вучуровић, Гуровић 24 (5 ск), Радивојевић 15 (4 ск, 6 ас), Драгићевић 2, Антић 13 (5 ск), Буркс 2.

Претходни текстУ суботу „Трофеј Београда“
Следећи текстПромовисан сајт одбојкашких лига