На Земун без пола тима

42

Црвена звезда у 14. колу Меридијан Суперлиге дочекује последњепласирану екипу Земуна. Према речима помоћног тренера, Бошка Ђуровског, односно првотимца Александра Тришовића, нашу екипу ипак не чека лак посао поготово када се зна да неколицина првотимаца неће бити у саставу.

Ђуровски каже да су упознати са начином игре сутрашњег противника и да не верује у изненађења када је реч о формацији и систему игре Земунаца.

«Остала су још три утакмице до краја полусезоне, а према мишљењу тренера Бајевића, сутрашња је можда и најтежа иако је противник последњи на табели. Да не би дошло до изненађења, играчи који буду истрчали на терен морају да одиграју максимално озбиљно и морају да испуне све задатке који им буду постављени».

Скично размишља и репрезентативац Тришовић.

«Нагласио бих да неће бити лако против Земуна. Ако са таквим ставом уђемо у меч, можемо веома лоше да прођемо. Битно је да будемо хладне главе и врућег срца и да максимално озбиљном игром победимо екипу Земуна која ће вероватно доћи да се брани. Волели бисмо да рано стекнемо предност јер би нам то омогућило да играмо лакше. Жеља нам је да забележимо победу сутра, као и у наредне две утакмице, како бисмо задржали предност у односу на ривале».

Црвена звезда ће и сутра бити значајно ослабљена. Осим повређених Перовића и Пуровића, у тиму неће бити Туторића због црвеног картона, а најверватније ни Трајковића који има жуте картоне. Аилтон је и даље одсутан због приватних обавеза, док Баста још није довољно спреман. Миловановић, Гај и Пантић би требало да буду у конкуренцији за састав.

На крају, Тришовић је прокоментарисао своје игре у досадашњем делу првенства.

«Мислим да нисам ни близу оној форми у којој сам био док сам наступао за младу репрезентацију. Могу и морам много боље да играм, али када се узме у обзир да сам тек два месеца у клубу онда то може да буде оправдање. Када је реч о мојој позицији у тиму, о њој одлучује тренер. Нећу уопште да улазим у полемику на којој позицији играм. Најважније је да будем у тиму јер тако улазим у форму. Нема сумње да ће после зимских припрема и моје игре бити боље».

Претходни текстСедма победа рукометаша
Следећи текстПет лаких комада