Реал нокаутиран у Пиониру

80

Црвена звезда је пред препуним „Пиониром“ успела да надигра велики Реал Мадрид резултатом 100:81 (21:18, 24:15, 21:24, 34:22), након чега је после 3. кола у групи Д УЛЕБ купа задржала челну позицију са максималним учинком.

Иако пораз претрпљен од Цибоне у Загребу није био добра увертира за наставак такмичења на европској сцени, као и чињеница да у саставу није било веома доброг Антонија Буркса, црвено-бели су успели да направе прави подвиг у дуелу против трофејног „краљевског клуба“.

Екипа, која је ове сезоне у шпанској АЦБ лиги забележила осам победа у исто толико одиграних мечева, бачена је на колена пред више од 6.000 гледалаца у „Пиониру“.

Црвено-белу машинерију покренуо је изузетно расположени капитен Вук Радивојевић, захваљујући коме је београдски тим већ половином прве четвртине анулирао предност домаћина и стигао до водјства – 21:18.

У наставку су домаћи заиграли још агресивније и захваљујући серији од 9:0 успели су да на велики одмор оду са предношћу од 12 поена – 45:33.

Славни мадридски клуб, предводјен Луисом Булоком, показао је да ипак поседује велики квалитет, када је на старту трећег периода ухватио прикључак (40:45), али је онда на сцену ступио Милан Гуровић, захваљујући коме су црвено-бели успели да одбију напад и задрже предност.

Упорни гости још једном, у 32. минуту, су стигли на „минус пет“ (62:67), али су расположени Гуровић и Радивојевић повели екипу до сјајне серије од 14:0 (81:62), након чега је постало јасно да се Реал неће добро провести у Београду.

Потпомогнути подршком са трибина црвено-бели, на чијој се клупи први пут ове сезоне нашло места и за Немању Александрова, су одржали високу предност до краја меча, декласирали фаворизованог ривала и заслужено уписали важну победу.

Тренер Звезде Драган Шакота похвалио је свој тим због начина на који је одиграо утакмицу истакавши да у појединим тренуцима је био и изненадјен због добре партије својих изабраника.

„Играчима честитам на великој победи, а публици захваљујем на великој помоћи. Пре утакмице сам био забринут, али сам изузетно задовољан како смо одиграли против Реала. Ретко истичем појединце, али овога пута морам да апострофирам игру капитена Радивојевића, који је пружио најбољу партију од када сам ја тренер Звезде. Важна победа против Мадридјана сада остаје иза нас и окрећемо се следећој утакмици, јер после овог тријумфа не смемо да полетимо, будући да нас очекује још много важних утакмица у овом такмичењу“, рекао је Шакота.

Најбољи појединац меча, Милан Гуровић, истакао је публику као шестог играча у великој победи над Реалом.

„Хвала навијачима, који су још једном показали да у овом тренутку не постоји тим који може да нас победи пред пуним Пиониром. Захваљујући њима успели смо да надиграмо тим који у АЦБ лиги још увек није поражен“, изјавио је Гуровић, нагласивши да је екипа победу посветила оцу Антонија Буркса, који је преминуо три дана раније, због чега Звездин плејмејкер и није био у саставу за дуел са Реалом.

Црвено-бели после максималног учинка у УЛЕБ купу, следећег уторка имаће нови изазов када у Белгији на мегдан излазе актуелном освајачу тамошњег Купа, Дексији Монс.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Милошевић 6, Марковић 1, Поповић 16 (10 ск), Попадић, Томас 6, Мишановић 2, Вучуровић, Гуровић 35 (5 ск, 3 укр), Радивојевић 17 (10 ск, 6 ас), Драгићевић 9, Антић 8, Александров

Претходни текстБајевић: „Рано је за славље“
Следећи текстСедма победа рукометаша