Једва до четвртфинала

22

Фудбалери Црвене звезде су изборили пласман у четвртфинале Лав купа Србије и то је после утакмице са Мокром Гором и најважније. Комбиновани састав није оправдао очекивања пошто је приказао прилично бледу партију, али је ипак искористио искуство које има у односу на четвртолигаша из Зубиног Потока на Косову и Метохији.

Mокра Гора – Црвена звезда 1:2 (1:1)
Уљаревић 26′ – Јоксимовић 42′, Миловановић 68′

Мокра Гора: Марковић, Воштић, Јакшић (55′ Леповић), Ђурић (74′ Радичевић), Бојковић (84′ Влашковић), Васић, Уљаревић, Ломигора, Мандић, Касаловић, Бешовић

Црвена звезда: Радивојевић, Анђелковић, Миладиновић, Трајковић, Бишевац, Јоксимовић, Кривокапић, Миловановић, Сузуки (58′ Милијаш), Ђокић (88′ Тришовић), Пуровић (6′ Рашковић)

Гледалаца: 4.000
Судија: Бошко Јованетић (Ужице)
Жути картони: Бојковић, Васић – Ђокић

Домаћи су успели да поведу у 26. минуту када је Уљаревић лепим ударцем са петнаестак метара казнио индолентну игру нашег тима. Звезда је иницијативу у наставку успела да материјализује три минута пре одласка на одмор голом Јоксимовића после гужве пред голом после центаршута са десне стране.

Очекивало се да ће наши играчи озбиљно схватити критике тренера Бајевића на полувремену, али да није било капитена Миловановића који је лепим шутем из слободног ударца затресао мрежу Мокре Горе, ко зна како би се меч завршио. Домаћи су убрзо имали одличну прилику да изједначе, али је Ђурић са петерца, неометан, шутирао преко гола.

На крају, треб рећи да је Милан Пуровић већ на почетку меча у несвесном стању био изнет са терена након што је доживео потрес мозга у судару са противничким играчем. Срећом, повреда није теже природе и наш нападач је напустио болницу у Косовској Митровици.

Претходни текстТешка, али заслужена победа
Следећи текстЛагано у Нишу