Заслужен пораз на Вождовцу

32

Црвена звезда је у 12. колу Меридијан Суперлиге изгубила од Вождовца са 2:0 и то је први неуспех нашег тима у овом шампионату. Наша екипа је одиграла недовољно добро да би се савладао борбени и врло мотивисани домаћин.

Вождовац – Црвена звезда 2:0 (1:0)
Ђурђић 20′, Калајџић 88′

Вождовац: Чановић, Кашћелан, Марковић, Драговић, Булић, Ловрић, Калајџић, Поповић, Ђурђић (Перендија), Јешић, Колаковић (Дринић)

Црвена звезда: Бановић, Баста, Бишевац, Туторић, Тришовић (59′ Ђокић), Кастиљо, Милијаш, Трајковић, Георгијев, Рашковић, Аилтон (59′ Пуровић)

Судија: Миленко Вукадиновић (Београд)
Жути картони: Поповић – Кастиљо, Георгијев
Гледалаца: око 1.500

Црвена звезда је утакмицу почела релативно опрезно, али је ипак имала нешто више од игре. Међутим, још једном је тешко долазила до шансе за гол, а једину је имао Георгијев у 18. минуту, али није успео да је искористи.

С друге стране, Вождовац је само једном озбиљније напао и успео да постигне погодак. Колаковић је продро по левој страни, упослио Ђурђића, а овом није било тешко да савлада Бановића који је примио гол после 506 минута.

Бољу игру у другом полувремену наговестио је Георгијев који је одлично извео слободан ударац у 48. минуту, али лопта је погодила стативу. Већ у следећем минуту сјајну шансу пропуштају и домаћи преко Јешића који уместо да шутира, покушао да дрибла Бановића, закомпликовао ситуацију и шанса је пропала.

Звезда константно покушава до дође изједначења, али јако тешко ствара прилике за гол. Петнаестак минута пре краја, судија Вукадиновић се нашао у центру пажње пошто је прво досудио пенал у корист наше екипе, али је одлуку променио на интервенцију помоћника пошто се Пуровић наводно нашао у офсајду.

Претходно је добру прилику имао и Ђокић који је шутирао главом после центаршута Милијаша из слободног ударца, али је лопта проухујала тик крај стативе. Коначно, два минута пре краја, Калајџић је голом из слободног ударца повећао предност Вождовца и донео својој екипи победу којој се нема шта замерити.

Претходни текстШекарићева друга на свету
Следећи текстПлаћен данак опуштености