Против Вождовца на победу и гол више

60

Црвена звезда у 12. колу Меридијан Суперлиге гостује екипи Вождовца. После прве половине прве фазе такмичења, наша екипа има сигурно вођство на табели и очекује се да потврди да се тамо заслужено налази. На конференцији за новинаре одржаној у петак говорили су нападачи Аилтон и Душан Ђокић.

Црвена звезда ће и овом сусрету бити ослабљена неиграњем Ибрахима Гаја, Марка Перовића и Ивана Ранђеловића, док су наступи капитена Дејана Миловановића и Милана Бишевца под знаком питања због жутих картона.

Прво питање било је упућено Аилтону и односило се колико је задовољан адаптацијом.

«Добро сам се уклопио на нову средину и осећам да сам се добро уклопио у тим. Сарадња са играчима је све боља. Када је о лиги реч, она не може по квалитету да се пореди са немачким првенством. Свака лига има своје карактеристике, а ја пре доласка у Звезду нисам знао шта ме тачно чека. Ипак, тешко је играти против мотивисаних екипа, али ја сам задовољан како екипа напредује, као и мојим учинком. За мене је ово ново искуство и уз помоћ саиграча желим да освојим титулу. У овом тренутку можда не играмо лепршаво, али на тренинзима радимо и на томе. Међутим, најважније је да побеђујемо», рекао је Бразилац.

Душан Ђокић на констатацију да је екипа последње три првенствене утакмице добила са 1:0 одговара:

«Што се мене тиче, нама је било довољно и то и не бих се бунио да тако буде и сутра. Ипак, потрудићемо се да сутра, ако се укаже прилика, дамо који гол више. Очекујем да постигнем гол, можда не већ у првом минуту као прошлом приликом, али свакако се надам да ћу затрести мрежу», рекaо је Ђокић са чим се сложио и Аилтон.

Ђокић каже да од Аилтона може доста да се научи.

«Одласком Николе Жигића нам је било мало теже да се навикнемо на нови стил игре. Сада се полако уигравамо и прилагођавамо новом стилу игре. Од Аилтона може доста тога да се научи, а највише ми се свиђа што има неопходну мирноћу у самој завршници».

О сутрашњем сусрету наш најбољи стрелац каже:

«Сигурно је да нас чека тешка утакмица, као што су биле и све до сада. Вождовац је у успону форме и мислим да ипак све зависи од нас. Жеља нам је одиграмо још боље него у Апатину, да постигнемо више од једног гола и пре свега да победимо. Вождовац има добар колектив који је доласком новог тренера поправио резултате. Од појединаца, можда би требало да обратимо већу пажњу на искусног Колаковића».

Исти став пред суботњи дуел има и Аилтон који није желео да посебно издваја учинак ниједног од својих саиграча.

«Не постоји ниједна екипа на свету која зависи од једног или два играча. Најбитнији је колектив и ми се трудимо да таквом игром повећавамо квалитет и побеђујемо. И ја се трудим да се што боље уклопим у игру са Ђокићем и мислим да смо добар тандем», каже искусни Бразилац којем најтеже пада адаптација на хладно време.

Претходни текстСмена на клупи кошаркашица
Следећи текстСпремни за реванш