Минимална победа у Апатину

125

Питање је како би се завршио дерби сусрет 11. кола Меридијан Суперлиге да није било капитена Дејана Миловановића. Захваљујући његовом поготку из слободног ударца, Црвена звезда је победила домаћу Младост у утакмици за заборав.

Младост Апатин – Црвена звезда 0:1
Миловановић 42′

Младост Апатин: Жакула, Десница, Трнавац, Мојић, Смиљанић, Козош, Стевановић (77′ Копуновић), Срђан Радосављев, Тривуновић, Сава Радосављев, Дракулић (66′ Кекић)

Црвена звезда: Бановић, Баста, Тришовић, Бишевац, Туторић, Кастиљо, Миловановић, Георгијев (87′ Анђелковић), Трајковић (90′ Кривокапић), Ђокић, Аилтон (73′ Пуровић)

Судија: Нинослав Спасић (Сурдулица)
Жути картони: Десница, Козош – Миловановић, Георгијев, Бишевац
Гледалаца: 5.000

Као што се и очеливало, екипа Младости је заиграла чврсто на средини терена чекајући грешку наше екипе. Домаћи су имали више лопту у свом поседу, али нису успели да створе ниједну шансу за гол. Звезда је с друге стране припретила преко Ђокића у 30. минуту, али је Жакула његов шут са пет метара успео да одбрани.

Три минута пре одласка на одмор, Миловановић постиже гол одлуке. Наш капитен је одлично извео слободан ударац са нешто више од 20 метара оставивиши голмана Младост укопаног у месту док је лопта завршила у доњем углу гола.

У другом полувремену Апатинци играју нешто отвореније, али се Звезда без већих проблема брани не дозволивши домаћину да створи макар једну шансу за гол. С друге стране, Георгијев је могао да повећа резултат у 74. минуту, али је са двадесетак метара погодио пречку.

Претходни текстПрва победа кошаркашица у НЛБ лиги
Следећи текстЈош једна успела провера