Марчело Липи посетио Црвену звезду

34

Гост Црвене звезде данас је био трофејни италијански тренер Марчело Липи који је са селекцијом Италије овога лета освојио титулу првака света, а као тренер Јувентуса освајао је Лигу шампиона и у пет наврата национално првенство.

Славног тренера, који ових дана у Београду држи предавања на тренерском семинару, угостили су председник Драган Стојковић и генерални секретар Небојша Лековић. Они су Липија у кратким цртама упознали са историјом клуба и у знак сећања на данашњу посету, први човек нашег клуба му је уручио дрес Црвене звезде.

Председник Стојковић и генерални секретар Лековић су пожелели добродошлицу наем госту и честитали му на освојеној титули првака света. Славни тренер био је импресиониран звездиним стадионом, а посебно клупским музејем са освојеним трофејима.

„Веома ми је велико задовљство што сам дошао у посету клубу са таквом традицијом и трофејном историјом као што је Црвена звезда. Редовно пратим збивања у фудбалу широм Европе, па тако и у Србији. Познато ми је да је Црвена звезда поново најбољи тим у земљи који је у квалификацијама за Лигу шампиона играо и са италијанским представником Миланом. Зато и знам ову екипу као и млађе категорије које сам гледао на турниру у Вијаређу. Црвена звезда има одличну будућност и надам се да ће се поново наћи у веху европског фудбала“, истакао је Липи који је на почетку своје фудбалске каријере играо у Италији за клуб који носи име Stella Rossa (Црвена звезда).

Претходни текстГуровић згазио „мраве“
Следећи текстДруга победа рукометаша