Победа за повратак самопоуздања

37

Фудбалери Црвене звезде победили су Банат у утакмици осмог кола Меридијан Суперлиге и сада су усамљени на челу табеле.

Црвена звезда – Банат 2:0
Аилтон 55′, Пуровић 70′

Црвена звезда: Бановић, Пантић, Тришовић, Бишевац, Гај, Кастиљо, Миловановић (72′ Милијаш), Трајковић, Тадеу (62′ Ђокић), Пуровић, Аилтон (85′ Анђелковић)

Банат: Пустињаковић, Кутлачић (69′ Ђорић), Савић, Милошевић, Васић (39′ Стојаковић), Зафировић (74′ Павловић), Баљак, Митровић, Тошић, Маркоски, Завишић

Гледалаца: око 2500
Судија: Горан Јовановић (Смедерево)
Жути картони: Бишевац, Тришовић – Баљак, Стојаковић

Мучила се Црвена звезда скоро сат времена против Баната, али када се све сабере на крају је заслужено славила победу која ју је избацила на лидерску позицију на табели. Гости из Зрењанина су у првом полувремену били врло опасни из контранапада преко Баљка и два пута су се нашли у прилици да поведу, док је игра нашег тима била спора, са доста грешака па стога и не чуди што правих шанси за гол и није било.

У наставку скоро иста слика, али у 55. минуту Аилтон одлично реагује после корнера са десне стране и шаље лопту у мрежу за водећи погодак. Од тог тренутка, Звезда игра знатно боље. Као да је играчима са леђа неко скинуо огроман терет што је најбољи показатељ под коликим су психолошким оптеређењем били после неколико слабијих издања.

Као плод боље игре дошао је погодак Пуровића, а до краја сусрета солидне прилике су пропустили и Аилтон, Ђокић и Анђелковић, али разлога за тугу што још нека лопта није завршила у мрежи ипак нема.

Нашу екипу чека двонедељна пауза која ће добро доћи да се исправе одређени пропусти у игри и да се уигра тим за предстојеће дуеле од којих је први против Војводине у Новом Саду.

„Није нам било нимало лако, нарочито на психолошком плану после свега што нам се дешавало. Банат је показао да уме да игра и у првом полувремену је уз контранапада створио неколико шанси. Имали смо и ми своје прилике које су проистекле из притиска који смо вршили. Ипак, у другом полувремену смо били бољи, искористили шансе и зато сам задовољан игром и резултатом“, рекао је Бајевић који је играчима дао три слободна дана, а у четвртак екипа ће без репрезентативаца тренирати два пута.

Претходни текстГуровић недовољан за победу
Следећи текстПрва победа рукометашица