Бајевић о утакмици са Либерецом

35

На конференцији за новинаре одржаној дан пред реванш меч првог кола Купа УЕФА са Слованом из Либереца говорио је шеф стручног штаба Црвене звезде, Душан Бајевић.

Наш тренер каже да упркос лошем резултату из првог сусрета верује да наша екипа може да избори пласман у даље такмичење.

«Иако је резултат негативан, шансе да се пласирамо даље постоје. Наравно, све зависи од нас и наше игре и других ствари које утичу на меч. Важно је да психолошки будемо јаки и без обзира на проблеме око састава учинићемо све да остваримо резултат који нас води у групу Купа УЕФА», каже Бајевић који неће моћи да рачуна на Душана Басту, а под знаком питања су наступи Милана Пуровића и Александра Тришовића због здравстевних проблема.

Када је игра Либереца у питању, наш тренер каже да очекује да ће чешка екипа играти онако како игра увек.

«Не очекујем класичан бункер, али сигурно ће бити јаки у одбрани, са много трчања. Имају опасне спољне играче, брзо се пребацују у контру и томе морамо да се одупремо. Гледао сам снимке последње две утакмице Либереца у првенству и повратак Запоточног им сигурно много значи не само на сигурности у одбрани, већ се убацује и у напад и креира игру. Видећемо да ли ће тако играти и сутра», изјавио је наш тренер и наставио:

«У нашој игри мора бити доста ризика ако желимо да забележимо победу од три гола разлике. Видећемо хоће ли бити промена у тиму, све у зависности од здравственог билтена. Имам поверења у сваког од играча, али сигурно је да ће морати да пруже више ако желе да дођемо до успеха. Питање је колико је могуће направити драстичне промене пред овакав меч. Сигурно је да ћемо играти нападачки јер је то наша оријентација. Како ћемо направити добра резултат ако се бранимо. Зависиће све, наравно, и од тога колико ће нам противник дозволити да играмо. Зато је најважније да не примимо гол, јер ако га примимо биће јако тешко», каже шеф стручног штаба и констатује да се екипа мора изборити са  психолошким притиском.

Бајевић се потом осврнуо и на критике упућене на рачун игре нашег тима на последњим утакмицама.

«Не бих се сложио са оценом да смо против Партизана играли лоше. Сигурно је да можемо много боље да играмо. Одбрану смо одиграли онако смо хтели, а да смо грешили – јесмо. Не треба ову екипу ни потцењивати, али ни преувеличавати. Противникусмо у дербију три пута дозволили да нас угрози после наших грешака, само смо једном били надиграни. Да смо ми искористили наше шансе, причало би се другачије», истакао је Бајевић.

На питање да оцени да ли квалитетнију екипу има Звезда или Либерец, наш тренер каже:

«Реч је о тимовима који имају различит стил игре, различите играче. Либерец гаји један посебан стил игре, тежак, тврд за противника. Сигурно је да је Либерец искуснији од нас», рекао је Душан Бајевић који је на крају рекао да ће одговор на питање да ли остаје тренер нашег тима после утакмице са Либерецом рекао:

«Ово је ипак конференција за новинаре поводом утакмице са Либерецом. Одговор на то питање добићете после сутрашње утакмице».

Претходни текстРанђеловић и Кастиљо о утакмици са Либерецом
Следећи текстРукометаши на Еуроспорту