Нула од дербија

38

У 127. вечитом дербију није било победника, али ни голова. Низ без пораза нашег тима у дуелима са Партизаном траје још од 14. априла 2001. године, али данас је Звезда одиграла слабо и може да буде срећна што је освојила бод и задржала водећу позицију на табели.

Партизан – Црвена звезда 0:0

Партизан: Краљ, Ђорђевић, Бајић, Зајић (82′ Јоветић), Боја (66′ Вукеља), Ломић, Одита, Рнић, Нађ, Миросављевић (55′ Лазић), Смиљанић

Црвена звезда: Бановић, Пантић, Тришовић, Бишевац (57′ Туторић), Гај, Кастиљо, Перовић (63′ Пуровић), Георгијев, Миловановић, Ђокић, Аилтон (83′ Милијаш)
 
Гледалаца: 17.000
Судија: Драгомир Тановић (Суботица)
Жути картони: Бајић, Ломић, Нађ – Гај, Миловановић, Георгијев

Црвена звезда је успела у својој намери да остане непоражена и задржи вечитог ривала на пристојној бодовној дистанци. Партизан је доминирао током целог сусрета, а епитет јунака утамице припада нашем голману Зорану Бановићу који је у више наврата сјајно интервенисао.

У првих 45 минута игре домаћи тим је у неколико наврата имао сјајне шансе, али је сваки пут Бановић излазио као победник из дуела са противничким нападачима. С друге стране, наш тим је имао само једну прилику, али свакако најбољу у том делу игре. На жалост, Ђокић после центаршута није успео да из врло добре позиције донесе предност.

У наставку иста слика на терену. Партизан напада, ствара шансе и промашује, док се Звезда брани и чека пансу из контранапада или после грешке противника. Ређали су се промашаји домаћег тима, а Звезда је опет само једном припретила, овога пута преко Пуровића, али је његов шут главом одбранио противнички чувар мреже.

Када се све сабере, можемо да будемо задовољни овим исходом, али је сасвим јасно да ће за успех у реванш сусрету Купа УЕФА са Либерецом, Црвена звезда морати да одигра далеко боље него што то чини у последњим утакмицама.

Претходни текстБајевић: „Дерби је увек важан“
Следећи текстСезона почела поразом