Бајевић: „Дерби је увек важан“

58

Дан пред 127. вечити дерби на конференцији за новинаре је говорио шеф стручног штаба Црвене звезде, Душан Бајевић. Наш тренер је истакао да очекује тешку и тврду утакмицу и изразио наду да ће она протећи у најбољем реду.

Наша екипа у дуел са Партизаном улази без Душана Басте који ће провести три недеље на терапијама у Италији, а под знаком питања због здравствених проблема су наступи Марка Перовића и Милана Бишевца који су имали здравствених проблема. Због картона у тиму неће бити Миланка Рашковића и голмана Ивана Ранђеловића кога ће заменити Зоран Бановић. Остали играчи су спремни за меч, а међу њима су и Георгијев и Аилтон који су пропустили меч у Земуну.

Наша екипа у дерби улази са седам бодова предности у односу на противника, али то по нашем тренеру није олакшвајућа околност.

«Када се игра дерби не треба размишљати о олакшавајућим или отежавајућим околностима. Дерби је увек важан за обе екипе, а ми у њега улазимо као да немамо предност и покушаћемо да из њега изађемо као победници. Сигурно је и да противник има исте жеље па ће зато бити веома тешка утакмица», рекао је Бајевић изарзивши наду да ће утакмица протећи у најбољем реду уз добру игру и атмосферу на терену и трибинама што би био велики добитак за српски фудбал.

«Очекујем тешку утакмицу и тврду игру са обе стране. Да ли ће бити квалитетна, то ће се тек видети. Нећу да говорим о квалитету и игри Партизана, али је чињеница да наша игра још није онаква каква бисмо хтели да буде. Међутим, може да се деси да баш у дербију одиграмо онако како би требало», нада се Бајевић.

Бајевић је сутрашњег противника окарактерисао као доста добру екипу.

«Партизан је у последњих неколико утакмица одиграо различито, али то нас не сме заварати јер има јак тим и играче који могу да буду неугодни».

Позитиван исход у вечитом дербију би сигурно био подстрек пред реванш меч Купа УЕФА са Либерецом.

«Било би лепо да победимо јер је атмосфера у тиму увек боља ако сте победили у претходној утакмици. Међутим, ма какав да буде исход играчи морају да буду психолошки спремни јер ће меч са Либерецом бити другачији».

Утакмица између Партизана и Црвене звезде почиње у 17 часова.

Претходни текстОдбојкаши почињу сезону
Следећи текстНула од дербија