Представљена појачања

137

 Мачевалачки клуб Црвена звезда данас је представио појачања за следећу сезону.

Нови чланови наше екипе постала су петорица такмичара – Јован Рајковић, Велимир Чанковић, Славољуб Ивковић, Стефан Будимировић и Милош Стаменковић, који данас није био присутан. Према речима председника клуба, Миодрага Николића – Рочеа, са овим појачањима Звезда се нада освајању најмање четири титуле.

„Ово је за Црвену звезду велики дан јер је добила пет изузетних младих такмичара од којих се очекује да наставе са успесима. Надамо се и да ће на интернационалном плану бити исто тако успешни као на домаћем. Са овим појачањима очекујемо бар четири екипне титуле“, рекао је Николић.

У име новајлија се обратио Јован Рајковић који ће бити и један од тренера у тиму пошто је у Француској завршио тренерски курс.

„Дошао сам у Звезду јер је она институција која омогућава боље услове за рад и напредовање. Надам се да добрим резултатима на оба поља“.

Рајковић (22) и Будимировић (20) ће се такмичити у дисциплини флорет. Рајковић је у каријери освојио четири титуле у појединачној конкуренцији, док Будимировић у јуниорској екипној конкуренцији има златно и сребрно одличје, као и златну медаљу у екипној сениорској конкуренцији.

Чанковић (20), Ивковић (19) и Стаменковић (27) ће се такмичити у дисциплини сабља. Последњи од њих је свакако највеће појачање јер је вишструки државни шампион, док Чанковић има по четири екипне сениорске и јуниорске титуле, пет појединачних у јуниорској и три у сениорској конкуренцији. Ивковић у својој ризници трофеја има једну сениорску титулу.

Претходни текстДва играча мање – три бода више
Следећи текстОдбојкаши почињу сезону