Два играча мање – три бода више

85

Црвена звезда је у заосталој утакмици Меридијан Суперлиге као гост победила екипа Земуна са 2:1 и тако пред вечити дерби засела на прво место на табели. Ни данас наша екипа, која је наступила у значајно измењеом саставу, није приказала сјајну игру, али је на моменте ипак потврдила да је на путу изласка из кризе.

Земун – Црвена звезда 1:2 (0:1)
Вујошевић 64′ – Кастиљо 36′, Рашковић 62′

Земун: Радаковић, Савић, Игњатијевић, Мијановић, Туцаковић, Веселиновић (77′ Чворков), Продановић, Видовић, Мештер, Бабача (46′ Илић), Вујошевић (74′ Вемић)

Црвена звезда: Ранђеловић, Пантић, Тришовић, Бишевац, Гај, Кастиљо, Миловановић, Перовић (61′ Милијаш), Трајковић (67′ Бановић), Пуровић (78′ Ђокић), Рашковић

Са знатно измењеном поставом у односу на стандардну, Звезда је петнаестак минута тражила начин да дође до шансе за гол. Тек у 17. минуту је Пурович, на центаршут Пантића, упутио главом први ударац ка голу, али је лопта завршила крај стативе. Исти играч је и у 31. минуту био у прилици после корнера, али је из још боље позиције, са само два метра, опет био непрецизан.

Срећом, пет минута касније Радаковић је савладан. Перовић је извео корнер са десне стране, Кастиљо је шутирао главом, а голман Земуна је одбио лопту. Еквадорац је опет на правом месту и са пар метара постиже први гол у дресу Црвене звезде. Већ у следећем минуту Перовић је из доста тешке позиције добро шутирао, али је лопта ипак завршила крај гола.

Питање победника је дефинитивно могло бити одлучено у 39. минуту, а трагичар је још једном био Пуровић који борбену игру није успео да крунише поготком. Наш нападач је после лопте упућене кроз средину шутирао са десетак метара, али је голман домаћих послао лопту у корнер после којег Пуровић поново упућује ударац, овај пут главом, али је лопта уздрмала пречку.

У другом полувремену Земун креће нешто отвореније, али постизању гола је поново била ближа наша екипа. Кастиљо је после корнера поново био сналажљив, али је његов ударац главом завршио на стативи. Пуровић је у 61. минуту поново у одличној шанси, али Радаковић још једном брани.

Срећа се нашој екипи осмехнула минут касније када је Тришоивћ извео корнер, лопта се нашла код Рашковића, а овај ју је главом спровео у мрежу. У великој радости, наш нападач, који је ове сезоне мало играо, се заборавио и скинуо дрес па је добио други жути картон и морао да напусти игру што су домаћи брзо материјализовали.

После корнера са леве стране Вујоешвић је ударцем главом савладао Ранђеловића и смањио заостатак. Наш голман је са лоптом завршио у мрежи, а домаћи фудбалери у жељи да што пре дођу до ње су створили малу гужву, испровоцирали га, на шта је он несмотрено реаговао па је добио црвени картон.

Са два играча мање Црвена звезда је била приморана на одбрану гола. Земунци су у неколико наврата опасно припретили, али из контранапада је и наш тим могао до гола. Најбољу шансу после једног од њих је пропустио Милијаш који је био потпуно сам пред Радаковићем у 90. минуту, али није успео да га матира.

Када се све сабере, помак у игри је приметан, али најважније је да су играчи овом победом повратили пољуљано самопоуздање пред вечити дерби који дочекују са седам бодова предности у односу на комшије.

Претходни текстАтлетичари прославили успехе
Следећи текстПредстављена појачања