У Земун по бодове и самопоуздање

74

Црвена звезда ће у среду у Земуну, у заосталој утакмици Меридијан Суперлиге, покушати да поправи слаб утисак из претходна три сусрета. Реми са Бежанијом, а нарочито игра приказана у том дуелу, обавезују играче да против Земуна одиграју знатно боље и забележе победу како би поправил уздрмано самопоуздање пред вечити дерби.

Дан пред сусрет са Земуном одржана је конференција за медије на којој су говорили првотимци Душан Ђокић и Ненад Милијаш, некадашњи играчи сутрашњег противника. Обојица очекују да разговори које су имали играчи и стручни штаб и анализе обављене јуче дају резултат.

„Иако је Земун последњи на табели неће нам бити лако да одиграмо после две слабе партије. Успех би нам много значио пред дуел са Партизаном и реванш са Либерецом, Свесни смо где грешимо и даћемо све од себе да заједнички пребродимо кризу“, рекао је Ненад Милијаш који је све чешће у улози стартера.

„За нас је важно да сутра победимо, али и да одиграмо добро. Не желим да говорим о разлозима слабе игре, оставио бих то за свлачионицу. Постоји доза напетости код свих после неколико слабих игара, али имамо обавезу да идемо на победу“, став је Душана Ђокића који је због недоличног понашања на утакмици са Бежанијом кажњен од стране клуба.

Ненад Милијаш ће први пут заиграти против клуба у којем се афирмисао.

„Знам да је Земун у проблемима и волео бих да исплива из њих, али ја сам професионлац и одиграћу сутра најбоље што могу. Знам да ће противник желети да се докаже баш против Црвене звезде, али верујем да ћемо ми освојити бодове. Морамо да се ослободимо оптерећења под којим смо сада. Недостаје нам да први постигнемо гол. Ако у томе успемо, биће нам лакше“, каже Милијаш и констатује да и страним играчима у нашим редовима тешко пада тренутна криза.

„Лепо смо их прихватили, али сигурно да ни њима није лако. Треба их разумети, ми им помажемо да се што боље уклопе у игру и сигурно ће временом бити боље јер се ради о квалитетним играчима“.

Душан Ђокић истиче да нико од играча не размишља о дербију који је на програму у суботу.

„Рано је говорити о дербију. Земун је прилика да се искупимо за слабе игре и вратимо у живот. Морамо да победимо нервозу и страх од новог неуспеха који постоји у нашим главама. Понављам, победа и добра игра нас враћају на старе стазе“, сматра наш нападач.

Црвена звезда ће у сутрашњем дуелу играти без повређеног Душана Басте, док су остали играчи спремни за меч. Утакмица у Земуну почиње у 16 часова.

Претходни текстПанатинаикос прејак
Следећи текстOдређене цене улазница за меч са Либерецом