Сутра пут Либереца

35

Фудбалери Црвене звезде у четвртак играју у Чешкој први меч првог кола Купа УЕФА са екипом Слована из Либереца. Тим поводом је данас одржана конференција за новинаре на којој су говорили Душан Бајевић, шеф стручног штаба, и првотимац Милан Бишевац.

Наша екипа се полако упознаје са противником са којим се састала летос на припремама у Аустрији и тада је победила са 3:0. Данас ће погледати неколико касета са снимцима утакмица Либереца јер се њихов тим променио у односу на већ поменути дуел.

«Гледаћемо касете и данас, и сутра како би што боље проучили њихову игру. Ради се о квалитетној екипи која игра веома чврсто и краси је колективна игра. У редовима Либереца нема играча за које се може рећи да су изразито квалитетни индивидуалци. Либерец не ризикује много у току игре, бране се колективно и то им је главни циљ. Трче веома много током свих 90 минута и играју у истом темпу. Једино су против Спартака из Москве играли другачије јер су морали да јуре резултат па су померили игру напред, али ни тада нису много ризиковали. Од појединаца бих издвојио Пудила, који је брз и много ради у току игре, затим корпулентног центарфора Холенду, али мислим да им је кључни играч Ходур. Либерецу у првој утакмици неће играти репрезентативни штопер Запоточни», мишљење је Душана Бајевића о игри Либереца који на шест првенствених утакмица ове сезоне још није примио гол.

«Морамо бити свесни да за противника имамо потпуно другу екипу од оне са којима смо играли на припремама јер тада није било шест или седам играча из актуелне поставе, а имају и неколицину нових. Игра и понашање морају да буду другачији јер је реч о такмичарском сусрету. Тешко је унапред рећи како ће тећи утакмица, али најважније је да не играмо као што смо играли у Чачку», сматра Бајевић који очекује да Душан Баста буде спреман за меч са Либерецом.

«Не бих желео да прогнозирам резултат јер то никада нисам радио. Покушаћемо као и у свим утакмицама до сада да одиграмо најбоље што можемо, искористимо њихове слабости и остваримо један резултат који нам одговара. Не мислим при томе да треба да се бранимо, али како се играју две утакмице не треба ни ићи грлом у јагоде. Либерец у својим редовима има доста високих играча и опасан је из прекида. Ми тренутно немамо толико високих играча у тиму, али верујем да ће Туторић успешно заменити Гаја који не може да игра због картона», уверен је наш тренер који је потврдио да ће Црвена звезда меч почети са два нападача у постави.

Милан Бишевац каже да је свестан да ће ова утакмица са шампионом Чешке бити другачија од оне одигране у предсезони.

«Атмосфера у екипи је, као и увек, феноменална. Сви смо свесни тежине и значаја ове утакмице јер је улог велики, а самим тим и притисак. Наш циљ је да постигнемо гол иако знамо да се мрежа Либереца у првенству ове сезоне није тресла. Међутим, тако је било и са Брагом прошле сезоне па смо ипак дали гол и прошли даље. Најважније је ипак да не примимо гол, а у нападу имамо квалитетне играче способне да се упишу у листу стрелаца».

Наш тренер се још једном осврнуо и на учинак новајлија.

«На основу једне утакмице је тешко рећи. За сада сам ипак задовољан јер су то све играчи који могу да нам помогну да игра буде још боља, пре свега мислим на Тришовића и Кастиља, док о квалитету Аилтона не треба трошити речи. Имамо мало проблема са комуникацијом у току игре са Кастиљом и то је тренутно мли проблем, али верујем да ће временом бити боље».

Експедиција Црвене звезде пут Чешке креће у среду у 9:30 часова чартер летом са београдског аеродрома «Никола Тесла», а повратак је предвиђен одмах после утакмице.

Претходни текстПливачки клуб поново креће са радом
Следећи текстПочела продаја сезонских карата