Kастиљо потписао, стиже Аилтон!

74

Црвена звезда је последњег дана прелазног рока добила два значајна појачања. Наши нови фудбалери су постали репрезентативац Еквадора, Сегундо Кастиљо, док се у вечерњим часовима очекује долазак прослављеног Бразилца Аилтона.

Кастиљо игра на позицији задњег везног играча и, како је рекао спортск менаџер нашег клуба, Стеван Стојанович, очекује се да буде достојна замена за капитена Ковачевића који је прешао у француски Ланс.

Сегундо Алехандро Кастиљо је рођен 15. маја 1982. године, висок је 180 центиметара, тежак 76 килограма, и до сада је наступао за еквадорски Ел Насионал. Са Црвеном звездом је потписао двогодишњи уговор. Кастиљо је био стандардан играч на минулом Светском првенству, а за Еквадор је одиграо 14 утакмица и постигао један гол.

На промоцији одржаној у Медија центру није скидао осмех са лица, а већ је стигао да испроба и српске специјалитете којима је одушевљен. Како признаје, до јуче није знао готово ништа о Црвеној звезди. Ипак, каже да је одушевљен добродошлицом на коју је наишао.

„Жеља ми је да оправдам поверење људи који су ме довели у Црвену звезду, да играм добро и да освојим што више трофеја“, кратко је изјавио Еквадорац који још није одабрао број на дресу.

Стеван Стојановић је на крају потврдио да вечерас око 22 часа у Београд долази Бразилац Аилтон који ће постати наш нови играч и који ће званично бити промовисан у петак. Аилтон је између осталих клубова наступаи и за немачке Шалке, Вердер и Хамбургер, и једне сезоне је био и најбољи стрелац лиге.

„Уговор је потписан између Бешикташа, чији је Аилтон био члан, Црвене звезде и самог играча тако да је посао завршен и сутра ће се обавити промоција“, изјавио је наш спортски менаџер.

Претходни текст16. Меморијални турнир „Трофеј Београда“
Следећи текстНова анкета