Жигић у Расингу, Ковачевић у Лансу

54

Председник Црвене звезде, Драган Стојковић, потврдио је у среду на конференцији за новинаре да су Црвену звезду напустили капитен Ненад Ковачевић и центарфор Никола Жигић.

Жигић ће каријеру наставити у шпанском прволигашу Расингу из Сантандера са којим је у уторак касно увече потписао уговор на четири године. Председник овог клуба, Франсиско Хернија, је лично дошао у Београд на преговоре који су успешно завршени па ће наш најпопуларнији фудбалер каријеру наставити у једној од најјачих лига на свету.

Ненад Ковачевић ће каријеру наставити у француском прволигашу Лансу чији је члан недавно постао и Милан Бишевац. За разлику од нашег штопера, сада већ бивши капитен Црвене звезде ће клуб напустити одмах. Уговор је потписан на четири године.

„Задовољни смо што смо постигли договор око ових трансфера. Одлазак Ненада Ковачевића је био планиран јер морам да вас подсетим да смо у зимском прелазном року имали доста понуда, пре свега из Немачке. Тада смо их одбили, као и оне за Жигића, јер нам је приоритет би да сачубамо тим за титулу. Понуда Ланса је била таква да се не може одбити и мислим да је трансфер обављен на задовољство свих страна“, рекао је први човек нашег клуба.

Одласци играча аутоматски потежу приче о евентуалним појачањима.

„Трудимо се да све позиције у тиму ојачама на најбољи могући начин. Сви одласци су били планирани јер се не сме заборавити финансијска ситуација у којој се клуб налази. Ово ће значајно поправити стање, али морам да напоменем да је у овим трансферима било доста уговора који нису били у потпуност Звездини. Практично то значи да ће од ових трансфера Звезди припасти само половина обештећења. И поред тога, жеља нам је да екипа буде још јача. Прелазни рок траје до четвртка у пноћ и све је могуће. Можда се деси нешто доста важно што ће обрадовати све навијаче Црвене звезде“, загонетно је рекао Стојковић захваливши се Жигићу и Ковачевићу на свему што су пружили у дресу нашег клуба.

„Својим понашањем и играма су заслужили да свој квалитет уновче, а и сам податак да постоји толико интересовање за наше играче довољно говори о њиховом квалитету, поготово када се зна да их траже клубови са запада“, закључио је председник Црвене звезде.

Претходни текстУ понедељак у Бањалуци
Следећи текстРазговор са Николом Жигићем