Бајевић и Жигић пред меч са Миланом

56

Шеф стручног штаба Црвене звезде, Душан Бајевић, и нападач Никола Жигић, говорили су у понедељак на конференцији за новинаре о сутрашњем реванш сусрету трећег кола квалификација за Лигу шампиона са екипом Милана.

Бајевић је одредио 18 играча који ће бити у конкуренцији за меч. То су Ранђеловић, Бановић, Пантић, Баста, Анђелковић, Бишевац, Перовић, Јоксимовић, Гај, Туторић, Трајковић, Ковачевић, Милијаш, Миловановић, Георгијев, Кривокапић, Јанковић, Тадеу, Жигић, Пуровић и Ђокић.

Нашој екипи је неопходна победа, али неће се ићи у јуриш од првог минута, каже наш тренер.

„Зна се да утакмица неће бити нимало лака и да ћемо о много чему морати да водимо рачуна. Волели бисмо што пре да дођемо до резултата који желимо, али је најважније да не примимо гол у првих 45 минута. То опет не значи да ћемо се бранити, али је сигурно да морамо играти пажљиво. По мом мишљењу, не треба да ризикујемо од самог почетка“, каже наш тренер који не очекује велике промене у противничком саставу у односу на први сусрет.

„Много би нам значило да до полувремена, ако и не пре, стекнемо предност. Међутим, нико нам не гарантује да ћемо ако од првог минута креном свим силама на гол дати два-три поготка, а да нећемо после два минута примити гол. Сигуран сам само да ће сви играчи дати максимум јер постоји огромна жеља и хтење да се против једне велике екипе направи успех. Ова генерација има прилику да се златним словима упише у историју клуба и српског фудбала“, изјавио је Бајевић који није желео да говори о грешкама у игри нашег тима у првом сусрету, али је истакао да је анализирајући тај меч уочио и неке слабости противника.

Тренер наше екипе је такође изразио уверење да ће Баста и Гај бити спремни за меч после повреда које су их мучиле претходних дана јер су терапије дале резултат.

Максимално пожртвовање обећава и Никола Жигић који се нада да ће се поновити партија против Роме прошле сезоне.

„Не могу да обећам два гола, али могу да ће цела екипа дати све од себе да оствари резултат који ће нас одвести у Лигу шампиона. Имамо велику жељу, али ипак нећемо кренути грлом у јагоде иако Милан има предност. Претпостављам да ће се противник одлучити за контранападе, а ми ћемо вребати сваку њихову грешку да постигнемо гол. Очекујем још једну велику бробу, али се надам да ћемо имати више простора у игри. Пре свега ту мислим на моје саиграче јер очекујем да ће њихова одбрана највећу пажњу посветити мени“, рекао је Жигић уз констатацију да ће за успех бити неопходна и срећа.

Бајевић је на крају апеловао и на све који дођу на стадион да у духу фер-плеја помогну нашој екипи као много пута до сада.

„Замолио бих нашу публику да буде обазрива јер добро зна колико нам значи њихово присуство и њихово навијање на свакој утакмици. Зато их молим да воде рачуна како навијају да не бисмо остали без њих на следећим утакмицама. Рачуна о понашању исто тако морају да поведу и играчи како не би провоцирали противника или непотребно зарадили картоне“.

Претходни текстКовачевић и Бишевац верују у успех
Следећи текстМилан потврдио да је бољи