Страх од промена

29

Кошаркашки клуб Црвена звезда је издао саопштење поводом казни које је Кошаркашки савез изрекао тројици функционера нашег клуба, Игору Жежељу, Живораду Анђелковићу и Небојши Илићу. У саопштењу се каже:

Одлуци Дисциплинске комисије КССЦГ не придајемо велики значај, с обзиром да је то још једна неправедна и правно неутемељена одлука у низу, донешена од стране званичних органа КССЦГ и КСС на штету нашег клуба. Обавештавамо све да ћемо искористити све своје правне могућности да то и докажемо.

Оваквим одлукама, КССЦГ и КСС, односно људи на њиховом челу, већ дуги низ година ометају  КК Црвена Звезда и његове представнике у процесу заузимања места водећег клуба у Србији и региону и реформисању и модернизацији домаћег такмичења.

Ипак, дужни смо да својим сипатизерима и општој кошаркашкој јавности саопшимо да су сви елементи у дисциплинској пријави неистинити и објаснимо о чему је у ствари реч.

Изгледа да челним људима и неким запосленим у Савезу смета што је наш клуб из године у годину све јачи како организационо, тако и резултатски. Изгледа да им тешко пада што смо почели да стварамо своје играче, што враћамо неке наше репрезентативце у земљу, што смо успели да вратимо и Драгана Шакоту у Србију. Посебно се тешко прихвата чињеница да је тренер КК Црвена Звезда уједно и тренер наше репрезентације. Проблем представља и одличан статус КК Црвена Звезда у регионалним и европским кошаркашким институцијама, пре свега Гоодyеар лиги И УЛЕБ-у. Чини се да их велика количина рада и енергије у нашем клубу забрињава, уместо да служи као модел.  Промене које неминовно следе заобићи ће некомпетентне и корумпиране кадрове из Савеза  и може бити да је управо то узрок овако очигледних грешака које праве.
 
Порука из Црвене Звезде је једноставна: не можете нас вратитити уназад и затворити у оквире које Европа не признаје. Не можете поништити нашу визију кажњавањем и деструкцијом. Не смете анатемисати Звезду, само што припада напредном делу Европске кошарке и представља извор позитивне енергије у нашем кошаркашком спорту!


КК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА

Претходни текстОштре казне за челнике клуба
Следећи текстЈагма за улазницама