Гај потписао за Црвену звезду

135

Нови члан ФК Црвена звезда данас је и званично постао Ибрахим Гај. Сенегалски интернационалац је уговор потписао на три године, а право наступа стиче већ од првог кола домаћег шампионата. Довођењем Гаја појачава се конкуренција у одбрани јер овај фудбалер наступа на позицији штопера.

„Пре него што сам дошао овде чуо сам доста тога лепог о Црвеној звезди. Сада сам се уверио да се ради о великом клубу и моја је жеља да оправдам очекивања и дрес Црвене звезде носим на најбољи могући начин. Не познајем много садашњу генерацију Црвене звезде коју сам имао прилике да гледам у финалу Купа против ОФК Београда. Међутим, знам играче који су некада са великим успехом носили дрес Црвене звезде, рецимо Савићевића или садашњег председника Стојковића“, речи су сенегалског интернационалца који је своју тренутну физичку припремљеност објаснио следећим речима:

„Већ сам обавио један тест, данас ћу и други. Што се мене тиче, све је у најбољем могућем реду“, рекао је Гај који је наступао за софијски ЦСКА и турски Самсун, а на његове речи се надовезао председник Стојковић:

„Сигурно је да ће Гај форму само побољшавати. Што се броја на дресу тиче, још није утврђено који ће носити, али то и није толико битно јер не игра број већ играч“, рекао је први човек нашег клуба и наставио:

„Разговарали смо и сложили се да је Гај направио најбољи могући избор. Он свакако представља појачање за нас јер је тип играча који ће појачати конкуренцију у одбрани. Гај је свестан у какав клуб је дошао и Црвену звезду сматра великаном европског фудбала. Ми смо веома задовољни што ћемо имати таквог играча у тиму, а и он је срећан што је постао наш члан“.

Тамнопути дефанзивац је био и на мети нашег вечитог ривала.

„Ја нисам разговарао са Партизаном већ мој менаџер. Оно што је у овом тренутку битно је да нисам у Партизану већ у Црвеној звезди. Ово је клуб који може да ми помогне у афирмацији и свим радимо на томе да идемо корак даље. Моја жеља је да се докажем у Црвеној звезди и оправдам поверење људи који су ме довели“, истакао је Гај и додао да је чуо да наш клуб има ватрене навијаче што је само обавеза више за добре игре.

Први човек Црвене звезде се осврнуо и на јучерашњи жреб, односно тренутну ситуацију у којој се Милан налази.

“Сви после жреба говоре о Милану, што је природно, али исто тако прво mорамо завршити посао у мечевима са Корком. Ми се окрећемо реваншу у среду и једино нас то у овом моменту интересује. Пробелеме око Милана нека решавају други. Не желим да се оптерећујем било каквим епилозима и било би некоректно са наше стране да се бавимо питањем да ли ће Милан бити кажњен или не, јер то ни на који начин није у складу са фер-плејом. УЕФА ће одговарајућу одлуку донети другог августа и ми не желимо било каквим коментарима да се мешамо у поасо који није наш. Каква год да је одлука, нама је веома драго што постоји могућност да се састанемо са Миланом. То је велики тим и ми ћемо учинити све да утакмице са италијанским представником буду истински спектакл”.

Претходни текстРеакције на жреб
Следећи текстПобеда у тренинг утакмици