Минимална победа у Корку

48

Фудбалери Црвене зевзде су победом отворили нову сезону. Они су у у првој утакмици другог кола квалификација за Лигу шампиона, у сусрету за заборав, били бољи од ирског првака Корк Ситија резултатом 1:0.

Корк Сити – Црвена звезда 0:1 (0:1)
Бихан 37′(аг)

Стадион: Тарнер крос у Корку, Гледалаца: oko 6.000
Судија: Томаш Микулски (Пољска)
Време: око 20 степени, веома пријатно за игру

Корк Сити: Дивајн, Хорган, Бенет, Мареј, Вудс, Лордан, Софтић, О’Брајен, О’Донован, Фен, Бихан

Црвена звезда: Ранђеловић, Пантић (Ђокић), Бишевац, Јокимовић, Перовић, Баста, Ковачевић, Миловановић, Јанковић (Милијаш), Георгијев, Жигић

Фудбалери Црвене звезде остварили су циљ у првој утакмици другог кола квалификација за Лигу шампиона у којој су као гости били бољи од ирског Корк Ситија резултатом 1:0 аутоголом Бихана у 37. минуту.

Наша екипа није приказала нарочито квалитетну игру. Било је приметно да екипа још не функционише на жељеном нивоу, али је и тренутна форма била довољна да се савладају борбени Ирци.

Корк се углавном определио за одбрану свог гола, а наши играчи нису успевали да пронађу пут до гола противника иако су диктирали темпо у већем делу сусрета. Гол одлуке је постигнут доста срећно када је после корнера Бихан проследио лопту у сопствену мрежу.

У наставку сусрета Корк је покушавао да изједначи резултат, али је наша одбрана, предвођена врло добрим Бишевцем, доста лако излазила на крај са нападима домаћина.

Када се све сабере, остварен је резултат који гарантује миран реванш на Маракани, али је јасно да ће за остварење циља, улазак у Лигу шампиона, игра морати да буде далеко боља него што је била у среду увече.

Претходни текстСпремни за Корк
Следећи текстМилан последња препрека