Спремни за Корк

69

Фудбалери Црвене звезде у уторак поподне одлазе пут Корка где ће сутра од 20:45 по нашем времену одиграти први меч другог кола квалификација за Лигу шампиона против ирског првака Корк Ситија. Пред полазак на пут је одржана конференција за медије на којој су говорили Душан Бајевић, шеф стручног штаба, као и првотимци Благој Георгијев и Милан Бишевац.

Екипа ће у уторак тренирати на стадиону Тарнерс Крос у време одигравања утакмице, а пре тренинга ће бити одржана још једна конференција за медије. Још увек је врло неизвесно хоће ли бити директног ТВ преноса.

Тренер Бајевић каже да је углавном отклонио све дилеме око састава тима који ће се супротставити Корку.

„Жеља нам је да остваримо добар резултат који ће нам омогућити миран реванш и пласман у други круг. Тачан резултат не желим да прогнозирам. Корк је екипа коју у сваком тренутку треба поштовати иако ће бити ослабљена у првом сусрету. Верујем да већ у првој утакмици можемо да остваримо резултат који ће нам одговарати. Сигурно је да ће противник доста пажње посветити заустављању Жигића што је прилика за остале играче да се нађу у позицијама за постизање гола“.

Бајевић је истакао да остаје да се види какав ће тим извести Корк јер у њиховом саставу ретко долази до измена, а сада су принуђени да играју без четворице стандардних играча.

„Неколико битних играча им неће играти. Корк је стрпљива екипа, упорна у својим намерама. Има одређених ствари које морамо спречити у њиховој игри. Играју снажно и сигурно се неће много отворити. Нападају крајње опрезно и не ризикују много у току игре. Физички су одлично спремни, али нећемо ићи да се надтрчавамо са њима“, став је нашег тренера који је додао и да ће резултати на старту сезоне бити једини показатељ онога што је учињено у припремном периоду.

Милан Бишевац истиче да само максимално озбиљним приступом може да се оствари добар резултат.

„Не очекује нас лак задатак јер смо упознали смо врлине и мане противника. Међутим, трудићемо се да играмо нашу игру. Ако будемо максимално концентрисани свих 90 минута сигурно да ни резултат неће изостати. Како нас чека и реванш на Маракани, сигурно је да нећемо ни ићи грлом у јагоде. Корк је изузетно добар на свом терену, игра стрпљиво и ставља акценат  на одбрану. Не оптерећује нас ко нам је противник јер је битна само наша игра“, рекао је наш дефанзивац и истакао да верује да је одбрана Црвене звезде довољно уиграна да одоли свим налетима противника.

С речима Бишевца сложио се и Георгијев.

„Небитно је да ли нам је противник Арсенал, Ливерпул или Корк. Важно је само да ми одиграмо онако како се од нас очекује. Спремни смо да одиграмо добро свих 90 минута и остваримо резултат који ће бити добар за реванш. Као што је већ речено, играју згуснуто у одбрани, а у нападу шта ураде“, речи су бугарског репрезентативца.

Претходни текстДрагићевић део златног тима
Следећи текстМинимална победа у Корку