Георгијев прво појачање

62

Нови фудбалер Црвене звезде данас је постао бугарски репрезентативац Благој Георгијев који је до сада наступао за бугарског прволигаша Славију из Софије, а пролећни део прошле сезоне је провео на позајмици у шпанском Алавесу.

Бугарски интернационалац претходно успешно прошао лекарске прегледе, а раду са остатком екипе ће се прикључити у петак поподне. Према речима спортског менаџера нашег клуба, Стевана Стојановића, довођењем Георгијева направљен је одличан посао.

„Георгијев је стандардни репрезентативац Бугарске чије игре пратимо дуже време. За њега су били заинтересовани бројни велики европски клубови, али смо ипак успели да га доведемо у наше редове захваљујући упорности председника Стојковића и доброј сарадњи са људима из софијске Славије“, рекао је Стојановић.

Георгијев је са Црвеном звездом потписао уговор на три године и очекује се да представља значајно појачање. Рођен је 21. децембра 1981. у Софији, а игра на месту офанзивног везног играча.

Статистички подаци

2000/01. Славија Софија (19 утакмица, 0 голова)
2001/02. Славија Софија (30/3)
2002/03. Славија Софија (24/7)
2003/04. Славија Софија (29/17)
2004/05. Славија Софија (28/11)
2005/06. Славија Софија до јануара (4 гола)
2005/06. од јануара Алавес, позајмљен играч (10/0)
21 пут репрезентативац Бугарске

„Георгијев је профил играча који нам је био потребан и који поседује квалитет неопходан за наступе у Црвеној звезди. Очекујемо да се брзо прилагоди новој средини и допринесе остварењу амбиција које наш клуб има у наступајућој сезони. Овим смо направили први корак у стварању тима за који смо рекли да ће по квалитету бити у најмању руку једнак оном из прошле сезоне када је освојена дупла круна“, додао је спортски менаџер Црвене звезде.

Први утисци новајлије су веома позитивни.

„Знам да долазим у клуб који је био првак Европе и који следеће сезоне жели да се пласира у Лигу шампиона. Долазак у Црвену звезду је за мене велики изазов и трудићу се да оправдам поверење људи који су ме довели, Имам довољно времена да се уклопим, а имајући у виду сличност језика и менталитета Бугарске и Србије верујем да неће бити проблема. Садашњи тим Црвене звезде не познајем довољно, али се надам да ћу током припрема успети да се прилагодим новој средини“, рекао је Георгијев по потписивању уговора.

Претходни текстПораз у првој утакмици финалне серије
Следећи текстПрекинут други меч