Пораз у првој утакмици финалне серије

67

Кошаркаши Црвене звезде претрпели су пораз у првом мечу финалне серије плеј-офа Синалцо Суперлиге од Партизана, резултатом 78:84 (18:27, 22:17, 13:19, 25:21).

Од старта меча Партизан је наметнуо свој стил игре, а готово летеће, хокејашке измене Душка Вујошевића резултирале су вођством од девет поена вишка после првих 10 минута.

У наставку су црвено-бели серијом 6:2 успели да смање предност ривала на 24:29, а у финишу другог периода, захваљујући куцању Ненада Мишановића, и на „минус три“ (38:41), али им је увек недостајао тај кључни корак да ухвате потпуни прикључак.

Велико оптерећење црвено-белима у тим тренуцима представљале су по три личне грешке Гуровића и Пере Антића.

У трећој четвртини изабраници Драгане Шакоте успевали су, пре свега захваљујући расположеном Јеретину, да одрже колико-толико резултатски прикључак, али је Вонтиго Камингс тада преузео водећу ролу у супарничком тиму и „одлепио“ Партизан на 13 разлике (63:50) у 30. минуту меча.

Ипак, у последњих десет минута Звезда се поново серијом 13:3 вратила у трку (69:66), а затим је 45 секунди пре завршетка меча, када је Дејан Милојевић напустио паркет због пет личних грешака, стигла на корак од изненађења смањивши разлику први пут на утакмици на само два поена – 78:76.

Ипак, Коста Перовић је тада био прецизан у шуту за два поена, а Џерод Хендерсон је 23 секунде касније лоше организовао напад, изгубио лопту и прокоцкао лепу прилику у неизвесној завршници, након чега се срушила и последња нада црвено-белих.

Тренер Звезде Драган Шакота оценио је да је његова екипа пропустила прилику да победи и рекао је да је умор одиграо важну улогу у мечу.

„Играли су и недовољно опорављени играчи и зато смо на крају меча изгубили снагу. Када се придје на два разлике, онда одлучује једна лопта, једна одбрана. Почетак је одлучио, ту је ривал стекао предност коју смо ми морали да јуримо“, рекао је Шакота.

Други меч финалне серије, која се игра до три победе, на програму је у четвртак.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Јеретин 18, Суботић, Мишановић 2, Драгојловић 7, Гуровић 22 (5ск), Витковац 2, Радивојевић 2, Антић, Хендерсон 14 (5ск), Марковић 6, Раичевић 5, О’Бенон.

Претходни текстЋурчић сезону почео победом
Следећи текстГеоргијев прво појачање