А сада финале

58

Кошаркаши Црвене звезде ће се борити за титулу шампиона пошто су у петој утакмици полуфиналне серије победили ФМП резултатом 87:85 (21:19, 21:21, 18:22, 27:23).

Била је то изузетно драматична и неизвесна утакмица до самог краја. Иако ослабљена неиграњем Гуровића, наша екипа је захваљујући великој борбености и сјајној подршци Делија успела да уђе у финале где је чека вечити ривал и актуелни првак, Партизан.

Имала је Звезда предност готово током целог првог полувремена, али није успевала да се одлепи. Игра је имала доста осцилација, али је резултат приликом одласка на одмор ипак ишао на руку изабраницима тренера Шакоте.

У трећој деоници је уследио пад и тим из Железника успева да дође до шест поена предности. У последњих десет минута ФМП улази са предношћу од два поена. Ипак, наша екипа успева да направи сјајну серију и три минута пре краја има чак 12 поена вишка. Међутим, узбуђења тек почињу.

Минут пре краја предност Црвене звезде износи само два поена. Уследила је пенал завршница, а прилику да овери победу пропушта Антић који је на десетак секунди пре краја промашио два бацања. Гости крећу у напад и имају прилику да изједначе, али Џерод Хендерсон је сјајно одиграо одбрану, украо лопту Јоровићу и задржао је до краја сусрета за велику радост и славље целог тима.

Црвена звезда: Драгојловић 10, Витковац 6, Радивојевић 4, Хендерсон 11, Раичевић 19, Јеретин 22, Антић 12, Мишановић, Марковић 3, О’Бенон, Бајав, Суботић

Претходни текстБез Гуровића у петој утакмици
Следећи текстФудбалери почели припреме