Без Гуровића у петој утакмици

35

Кошаркаши Црвене звезде у суботу од 20 часова у београдској дворани „Пионир“ дочекују ФМП Железник у петој утакмици полуфинала плеј-офа Синалко Суперлиге. Тренутни скор у серији је 2:2, а оба тима су добила по један меч на страни и код куће. Улог у мајсторици је велики – победник суботњег дуела обезбедиће пласман у финале, док поражени завршава сезону.

„Играмо пету утакмицу серије против ФМП-а и дошли смо на корак од циља, што је пласман у финале. Морам да истакнем да ниједну од претходне четири, па ни пету нисмо играли у комплетном саставу, што је и кључни разлог због чега су постојале осцилације у нашој игри. Није лако играти свака два дана. Сви сусрети са ФМП-ом су били тешки и непредвидиви. Играмо против екипе која је успела ове године да нас два пута убедљиво победи и коју смо ми два пута убедљиво савладали, тако да нам је ове сезоне поред Партизана, тим из Железника био велики противник. Очекујем у сутрашњој утакмици помоћ са трибина у највећој могућој мери, како би надокнадили одсуство Гуровића и како би се пласирали у финале“, каже шеф стручног штаба Црвене звезде Драган Шакота.

У четвртом мечу серије против ФМП-а повреду скочног зглоба доживео је најискуснији кошаркаш Црвене звезде Милан Гуровић, који ће због тога паузирати најмање седам дана.

„Жао ми је што нећу бити у могућности да помогнем саиграчима на терену, али ћу бити срцем уз њих. Толико пута ове сезоне смо показали заједништво и јединство и доказали да смо прави тим. Верујем да ће уз помоћ велике подршке са трибина, управо наш тимски дух бити значајан фактор“, каже Милан Гуровић.

У четвртом дуелу због болести није наступио Перо Антић, а вирус поред њега имају и Вук Радивојевић и Чедомир Витковац. Ситуација око њиховог наступа биће познатије после последњег тренинга пред мајсторицу.

Улазнице за овај меч могу се набавити по цени од 200 динара.

Претходни текстДебакл у Железнику
Следећи текстА сада финале