Бајевић потписао на две године

54

Душан Бејавић је од четвртка и званично нови тренер фудбалера Црвене звезде. Трофејни српски стручњак је потписао двогодишњи уговор са нашим клубом, а затим оддговарао на питања бројних новинара.

Приутнима се прво обратио председник Црвене звезде, Драган Стојковић, који је истакао да се остварила жеља свих у клубу да Душан Бајевић преузме рад са првим тимом.

„Велико ми је задовољство што званично могу да представим Душана Бајевића као новог тренера Црвене звезде. Испунили смо обећање да ћемо у наше редове довести врсног тренера и неизмерно сам срећан, као и сви звездаши, што смо довели једно тако велико име. Није било лако доћи до оваквог решења, али како је Црвена звезда клуб који се налази у врху европског и светског фудбала, мислим да Душан Бајевић у потпнуости одгпвара оном што наш клуб жели. Очекујемо добру игру и добре резултате“, рекао је Стојковић.

Јавности се затим обратио нови тренер нашег тима.

„Желео бих да поновим да сам изузетно задовољан што сам дошао у Црвену звезду. Велика је част радити у Црвеној звезди, клубу богате историје који има своје место на фудбалској мапи света и који сваком тренеру даје шансу да иде напред, да се покаже. Створили су се сви услови да почнемо сарадњу и да урадимо да Црвена звезда буде што већа“, речи су нашег новог тренера.

На питање колико познаје тренутни састав Црвене звезде и какви су планови за припреме за нову сезону, Бајевић одговара:

„Покушаћу да се што боље упознам са екипом до почетка припрема. У овом тренутку не могу да улазим у детаље и треба ми времена да бих могао да кажем нешто конкретније. Сигурно је да ће припреме почети 12. јуна, дакле три дана раније него што је предвиђено“.

Бајевић још није одабрао сараднике у стручном штабу, али то ће учинити у наредних неколико дана.

„Радећи у Грчкој сам имао свој тим. Међутим, иако имам поверење у тај тим, овде сигурно постоје сарадници који су квалитетни и који воле Звезду па ће моји сарадници бити одавде. За неколико дана ће бити позната њихова имена“, каже некадашњи репрезентативац уз напомену да српски фудбал може и мора да буде бољи него што је сада, али да је за то потребно времен и услови.

Именовање Душана Бајевића за тренера Црвене звезде је наишло на одушевљење свих навијача нашег клуба, па чак и оних других. Трофејни стручњак каже да није очекивао такве реакције, али да је свакако пријатно изненађен.

„Такве реакције и изјаве су потребне фудбалу, не кажем то зато што је реч о мени. Не би било добро да су изјаве и коментари били другачији. Важно је створити однос који ће донети добро свима нама. Имам коректне односе са свима и време ће показати шта је и како је. Познате су ми одувек навијачке страсти и односи вечитих ривала и то тако треба да буде. На терену се види ко је бољи“, сматра Бајевић.

Оно што наш нови шеф стручног штаба истиче је да Црвена звезда мора да се пласира у Лигу шампиона.

„Циљ и жеља нам је да се пласирамо у Лигу шампиона, такмичење које је дрстично различито од националног првенства. Морамо да се појачамо и покушаћемо да то до краја прелазног рока и остваримо. Видећемо ко ће и да ли ће од играча напустити клуб. Значи, треба пронаћи замене за њих, али и појачати конкуренију квалитетним играчима који могу да нам помогну. Трудићемо се да Звезда буде толико јака да може да прође, а ја ћу својим знањем и искуством покушати да допринесем остварењу циља“, поручује тренер који је од Олимпијакоса створи велики тим у европским размерама.

Претходни текстШампиони!!!
Следећи текстРеванш од 20 разлике