Позив за помоћ Србима на Косову и Метохији

71

Рукометаши Црвене звезде у четвртак од 18 часова у дворани Шумице дочекују актуелног шампиона Војводину у утакмици у којој би победом стекли велике шансе да се домогну титуле првака. Очекујемо да наша екипа има велику подршку са трибина, а Делије и Рукометни клуб позивају навијаче да у што већем броју на овај меч и на тај начин помогну не само наше рукометаше, већ пре свега Србе који живе на Косову и Метохији.

Рукометни клуб и Делије су позвали све навијаче из земље и иностранства да се укључе у акцију помоћи Србима на Косову и Метохији. Делије су приликом посете манастиру Бањска упућене да помогну Србима из Новог Брда који живе у потпуној изолацији и без струје. Мештани овог села, у којем живи и осамдесет четворо деце ометене у развоју, свакодневно храну добијају са народног казана из манастира Грачаница где се спрема и храна за ученике школе Доситеј Обрадовић у Прековцу, као и за 247 Срба мештана Новог Брда.

Нашој браћи на Косову и Метохији је неопходна помоћ и зато је у сарадњи са Рукометним клубом донета одлука да половина прихода са сутрашњег сусрета оде у корист онима којима је неопходна. Цена улазнице је само 100 динара и зато очекујемо да Шумице буду испуњене до последњег места.

Ово је само почетак акције коју организују Делије, а придружиће јој се сви клубови СД Црвена звезда.

Претходни текстПрејаке Новосађанке
Следећи текстЛако против „клонфера“