Титула за јуниоре

41

Погон млађих селекција кошаркашког клуба „Црвена звезда“ убедљиво је најуспешнији ове сезоне у држави. Изузетну годину нашег подмлатка, јуниорски тим је овог викенда заокружио сребрном медаљом на шампионату државне заједнице у Железнику. Подсећамо, јуниори су медаљу освојили и на републичком турниру, пионири су такође вицепрваци Србије и Црне Горе, а имају и медаљу са републичког такмичења, док су у Београду убедљиво најбољи, као и дечаци годишта 1994. Ниједан други клуб на завршним државним турнирима није имао више од једне селекције.

“Заокружили смо добар почетак 2006. године коју смо врло успешно почели на турниру у Барселони, где смо били успешнији од првака Евролиге ЦСКА. Ова сребрна медаља јуниорског тима представља мотив више да се обрати посебна пажња на одређене појединце, јер је ово прва права Звездина генерација у четворогодишњем циклусу у овом веку. Она је прошла све планиране програме и показала да може да испуни очекивања, а то је да донесе играче за сениорску селекцију”, каже директор млађих селекција КК “Црвена звезда” Марин Седлачек.

Јуниори Црвене звезде на турниру у Железнику забележили су две победе и један пораз. Такмичење су отворили победом против Никшића од 86:79. У другом колу доживели су пораз од првака и домаћина ФМП-а 91:79, да би последњег дана у борби за сребрно одличје савладали Беовук са 88:74. Због свега тога добро запамтите следећа имена, јер ће сигурно неко од њих у блиској будућности бранити боје првог тима: Дејан Ковачевић, Илија Ђорђевић, Слободан Дунђерски, Игор Краснић, Вукашин Живковић, Марко Попадић, Немања Јовићевић, Стефан Балмазовић, Горан Јадранин, Дејан Мајсторовић, Огњен Ђорђевић и Стефан Ђорђевић.

Претходни текст+10 у Прокупљу
Следећи текстЧетврто место на државном првенству