+10 у Прокупљу

49

Кошаркаши Црвене звезде остварили су шести тријумф у Синалко Суперлиги, савладавши на гостовању у Прокупљу Здравље из Лесковца резултатом 80:70.

Црвено-бели су и у прокупачкој хали „Зоран Ђинђић“ као и у првом мечу пре 17 дана остварили победу од 10 кошева предности.

Упркос свим условима за прави спортски дуел, за који је најзаслужнија прокупачка публика која је у великом броју дошла на утакмицу, главне роле ипак су имале судије Миливоје Војиновић и Бранислав Мрдак.

Арбитри нису у потпуности успевали да контролишу догадјаје на паркету, што је у финишу меча резултирало са четири техничке грешке на конту Звезде, због чега су Перо Антић и тренер Драган Шакота раније морали да напусте терен.

Упркос томе, Црвена звезда је успела да потврди да је квалитетнији састав од Лесковчана и без већих проблема забележила је нову победу пред публиком која је сваки добар потез знала да награди аплаузом.

Тренер Црвене звезде Драган Шакота захвалио се после меча публици на феноменалној атмосфери, али није пропустио и да помене арбитре.

„Честитам навијачима на заиста одличној атмосфери коју су направили и у каквој одавно нисмо играли, а својим играчима на новој укњиженој победи. Потврдили смо да смо боља екипа од Здравља за ту разлику коју смо успели да направимо. Нажалост, ја сам и даље под утиском недоличног понашања очигледно немоћних судија на терену, који су евидентно покварили лепу спортску представу. Мислим да би надлежни форуми у домаћој кошарци требало да предузму одговарајуће мере како би важнија била игра од арбитраже“, изјавио је после меча Шакота.

Црвена звезда је задржала водећу позицију на табели групе Б три кола пре полуфинала плеј-офа, а у наредној рунди такмичења, 17. маја, црвено-бели ће у „Пиониру“ одмерити снаге са екипом Београда.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Јеретин 18, Суботић, Мишановић 4, Драгојловић 6, Гуровић 25, Витковац, Радивојевић 5, Антић 6, Хендерсон 5, Марковић, Раичевић 8, О’Бенон 3.

Претходни текстНова анкета
Следећи текстТитула за јуниоре