Реми на крају првенства

31

У последњој првенственој утакмици ове сезоне, Црвена звезда је као гост играла нерешено са екипом Зете – 2:2. Иако без готово целог првог тима, наша екипа је приказала сасвим добру игру и успела да остане непоражена у другом делу сезоне.

Зета – Црвена звезда 2:2 (1:1)
Петровић 5′, Вујадиновић 54′ – Пуровић 16′, Перовић 60′

Црвена звезда је данашњи меч почела у саставу Ранђеловић, Томовић, Анђелковић, Јоксимовић, Миладиновић, Мудринић, Трајковић, Перовић, Кривокапић, Рашковић и Пуровић. Тренер Валтер Зенга је у другом полувремену указао поверење и Вуковићу, који је заменио Трајковића, Ђорђевићу уместо Перовића и Драману уместо Пуровића.

Свих 90 минута водила се углавном равноправна борба у којој су и једни, и други имали периоде иницијативе. Када се на крају све сабере, подела бодова је реалан исход сусрета одиграног у Подгорици пред неколико хиљада гледалаца.

Домаћи су повели у петом минуту када је Ранђеловић био немоћан да заустави снажан шут Петровића са петнаестак метара. Зета је имала иницијативу у првом полувремену, али се на одмор ипак отишло са нерешеним резултатом. Стрелац је био Пуровић који је лопту главом проследио у мрежу после центаршута Кривокапића из слободног ударца.

Почетком другог полувремена домаћини опет стичу предност. После центаршута Маркоског, наша одбрана није најбоље реаговала што је искористио Вујадиновић и главом је са неколико метара лако послао лопту у мрежу. Ипак, само шест минута је трајало вођство Зете јер је Перовић после соло продора ушао у казнени простор, дошао у добру позицију, и прецизним ударцем из трка поравнао резултат.

До краја меча је Звезда имала нешто више од игре, али су се нападаи завршавали без веће опасности по гол противника. Играчи који ове сезоне нису имали већу минутажу су углавном испунили очекивања и остали непоражени на тешком гостовању, док су се стандардни првотимци у Београду припремали за меч финала Купа у среду.

Претходни текстОпрашта се Брђовић
Следећи текстПрви пораз кошаркаша