Тешка победа у Ивањици

45

 Црвена звезда је у 26. колу Меридијан Суперлиге као гост пбедила ивањички Хабитфарм са 2:1 (0:1) и  за још један корак se primakla освајању титуле шампиона.

Хабитфарм – Црвена звезда 1:2 (1:0)
Одита 22′ – Жигић 60′, 80′

Црвена звезда је данашњи меч одиграла у саставу  Стојковић, Луковић, Баста, Бишевац, Јоксимовић, Ковачевић, Мудринић (14′ Пуровић, 88′ Миладиновић), Милијаш (71′ Перовић), Миловановић, Јанковић, Жигић.

Поново је Црвена звезда меч почела са само једним класичним нападачем у тиму, али је тренер Валтер Зенга морао брзо да изврши измену која је условила и промене у формацији. Повређеног Мудринића је заменио Пуровић, а убрзо после тога домаћи долазе у вођство када је Одита лопту набачену са крила из трка спровео у мрежу.

Покушавала је Звезда после примљеног гола да што пре дође до изједначења, али екипа Хабитфарма се добро бранила, а наша екипа, иако је знатно више имала лопту у свом поседу, није успевала озбиљније да припрети борбеном домаћину.

Иницијатива Црвене звезде се испалтила у другом полувремену. Напади су били све опаснији, а изједначење је донео Никола Жигић феноменалним голом. Наша нападач је, слично као на утакмици са Ромом, распалио са тридесетак метара и голман домаћих је био немоћан да спречи погодак.

Имали су и Ивањичани, чији је тренер Радован Ћурчић искључен средином другог дела игре због приговора, своју шансу за гол, али је покушај Темвањере главом био непрецизан. Узвартио је Бошко Јанковић који је погодио стативу и била је то најава преокрета.

Десет минута пре краја, наша екипа прави преокрет, а стрелац је још једном Никола Жигић. Голман Бонџулић је направио велику грешку, а наш нападач је то искористио и главом послао у мрежу. До краја је Звезда осујетила све покушаје нервозних домаћина да се врате у меч и освојила је нова три бода после којих је шампионска титула на дохват руке.

Претходни текстНа реду је Хабитфарм
Следећи текстПобеда на старту Синалко Суперлиге