Лако до финала

36

Као што се и очекивало, Црвена звезда је изборила пласман у финале Купа Србије и Црне Горе пошто је у Нишу победила домаћи Раднички са убедљивих 5:0 (3:0).

Раднички Ниш – Црвена звезда 0:5 (0:3)
Сузуки 26′, 80′, Баста 28′, Пуровић 32′, 60′

Тренер Валтер Зенга се одлучио да донекле измени састав за овај меч па су играли Ранђеловић, Баста, Анђелковић, Бишевац, Миладиновић, Ковачевић (67′ Миловановић), Мудринић (54′ Милијаш), Сузуки, Перовић, Жигић (62’Ђокић), Пуровић.

Играчи који ове полусезоне нису много играли су максимално искористили указано поверење и убедљиво победили противника који, руку на срце, ни на који начин није дорастао нашој екипи.

Серију голова отворио је Сузуки у 26. минуту када га је упослио Мудринић, а јапанском репрезентативцу са десетак метара није било тешко да пошаље лопту у мрежу. Душан Баста је у 28. минуту постигао леп погодак после акције у којој је учествовало неколико играча, а у 32. минуту је и Милан Пуровић затресао мрежу Радничког након што је голамн домаћих одбио лопту после Жигићевог ударца главом.

У наставку меча Црвена звезда је била боља, имала знатно већи посед лопте, али је створила релативно мали број шанси у односу на разлику у класи. Ипак, прво је Пуровић у 59. минуту ефектним лоб ударцем повећао предност, а победу је крунисао Сузуки 10 минута пре краја меча када се ослободио својих чувара после проигравања од стране Перовића.

Убедљивом победом је остварен план и изборен пласман у финале купа, а велики број звездаша из овог краја Србије могао је после неколико година да види своје љубимце на делу. Нем асумње да су били задовољни оним што су видели.

Претходни текстДобри резултати у Сомбору
Следећи текстТитула за кадеткиње