Лако против Загреба

44

Кошаркаши Црвене звезде остварили су лаку и убедљиву победу на гостовању Загребу у последњем, 26. колу Јадранске лиге резултатом 74:52 (19:14, 18:7, 18:18, 19:13).

Црвено-бели су тако оверили друго место на табели пред старт „Ф8“ турнира, који се игра од 20. до 23. априла у Сарајеву, и противник у четвртфиналу ће им бити домаћа Босна, која је заузела седмо место.

Предвођени расположеним Мирославом Раичевићем, црвено-бели су од старта форсирали препознатљиву игру, а кључну предност стекли су у другој четвртини када су нанизали 18 поена, а противнику дозволили да упише тек седам погодака.

У наставку су са успехом одржавали разлику, будући да је анемични састав домаћих успео за 20 минута да постигне тек 21 поен.

Иако су последњи меч у Јадранској лиги одрадили за што бржи заборав, изабраници Здравка Радуловића успели су у трећем периоду игре да пруже нешто јачи отпор и окончају га егал резултатом – 18:18.

Ипак квалитет Црвене звезде поново је дошао до изражаја у последњој деоници, па су Београђани први пут у Јадранској лиги однели победу у дворани „Трнско“ после три пораза.

Помоћни тренер Стеван Караџић шансу у Загребу указао је свим раположивим играчима, изузев Владислава Драгојловића и Ненада Мишановића, који нису били у саставу тима, односно Милана Гуровића, који ове сезоне не игра на сусретима у Хрватској.

Стеван Караџић је био задовољан после убедљиве победе Звезде у последњем колу изразивши задовољство што су његови играчи „коначно разбили проклетство Трнског и славили први пут против Загреба“.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Јеретин 2 (3ас), Суботић 10 (6укр), Витковац 11 (5ск), Радивојевић, Драгићевић 5 (4ск), Антић 12 (4ск), Хендерсон 6, Марковић (3укр), Раичевић 23, О’Бенон 5

Претходни текстМилијаш за победу
Следећи текстНа старту против Хемофарма