Милијаш за победу

48

Црвена звезда – Смедерево 2:0 (1:0)
Милијаш 22′, 61′

Црвена звезда: Стојковић, Баста, Луковић, Дудић (68′ Миладиновић), Јоксимовић, Ковачевић, Миловановић, Мудринић, Милијаш (77′ Сузуки), Јанковић, Ђокић (84′ Пуровић)
Смедерево: Ранковић, Миловановић, Пауновић,Сочанац, Зорић, Чукић (63′ Тадић), Живковић (73′ Алексић), Зечевић (87′ Јовановић), Николић, Радосављевић

Гледалаца: 4.000
Судија: Игор Пејовић (Суботица)
Жути картони: Ковачевић – Николић, Зорић, Миловановић

Црвена звезда је наставила сигуран ход ка освајању титуле првака. Наша екипа је у 25. колу победила Смедерево са 2:0 головима Ненада Милијаша у 22. и 61. минуту.

Приказан игра је била довољна да се савлада искусан ривал који није успео да створи буквално ниједну прилику за гол током 90 минута. Играла је Црвена звезда врло агресивно у првом полувремену имала неколико солидних прилика, а једини погодак је дело Милијаша који је са двадесетак метара ефектно савладао голмана гостију.

У наставку иста слика на терену. Иницијатива нашег тима, неколико добрих прилика, а победу је крунисана у 61. минуту када је по други пут на додавање Ковачевића у маниру правог голгетера реаговао Милијаш и снажним ударцем са десетак метара послао лопту у мрежу.

Изостнака тројице стандардних првотимаца се није много осетио у игри. Можда се може рећи да није створен велики број шанси, али је зато колективна игра у дефанзиви била на изузетно високом нивоу што је свакако квалитет више нашег тима.

Претходни текстНема опуштања против Смедерева
Следећи текстЛако против Загреба