Плус 14 у вечитом дербију

45

Црвена звезда је савладала вечитог ривала, Партизан, у 25. колу Јадранске лиге са 88:74 (17:24, 21:11, 20:28, 30:11) и тако осигурала другу позицију уочи „Финал 8“ турнира у Сарајеву, односно обезбедила место у УЛЕБ купу наредне сезоне.

Без обзира на позицију на табели, вечити дерби и овог пута био је меч пун неизвесности и прави кошаркашки празник. Беспоштедна борба трајала је све до последње деонице, када су црвено-бели нанизали 30 поена у односу на 11, колико је постигао Партизан, што је било кључно за победу тима са Малог Калемегдана.

Црвена звезда је током трећег дербија са градским ривалом ове сезоне, у својим редовима имала неколико врло расположених појединаца, који су допринели тријумфу.

Осим Гуровића, стрелцу чак шест „тројки“, којем у оваквим дуелима никад не недостаје мотивације, одличну партију пружио је и Перо Антић, који је одлично одрадио посао под кошем, али и Мирослав Раичевић, који је имао запажену ролу у више наврата у дербију.

 

Чињеница је да је Звезда много опуштеније ушла у меч уз сазнање да најбољи играч Партизана Дејан Милојевић неће бити спреман да помогне својој екипи, и максимално то искористила.

Нарочито ефикасни црвено-бели су били у шуту за три поена (24-12, у односу на 15-5 колико је забележио њихов ривал), као и у одбрамбеним задацима и самом финишу меча, где је противник, чини се, морално потучен, престао да пружа отпор.

Као и много мечева вечитих ривала до сада, и на овом сусрету видјено је доста вербалних дуела, будући да су судије дозволиле нешто грубљу игру, због чега је на обе стране додељено по две техничке грешке.

Тренер Црвене звезде Драган Шакота био је задовољан, јер је његов тим испунио циљ да у последња два кола додје до једне победе и обезбеди пласман у УЛЕБ куп наредне сезоне.

„Осим УЛЕБ купа, обезбедили смо и добру позицију за завршни турнир у Сарајеву и Суперлигу. Утакмица је била јака, а на моменте и лепа. За нас су биле кључне друга и четврта четвртина. Друга зато што смо стигли предност, а четврта јер смо тада дошли до победе“, рекао је Шакота.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Јеретин 6 (3ас, 3укр), Суботић, Мишановић 2, Драгојловић 1, Гуровић 25 (шут за три 6-9, 4ск, 3ас), Витковац, Радивојевић 7, Антић 6 (9ск), Хендерсон 18, Марковић, Раичевић 23 (3укр), О’Бенон.

Претходни текстИзборен пласман у плеј оф
Следећи текстОдбојкашице избориле мајсторицу