Без голова у 126. вечитом дербију

41

Није било победника у 126. вечитом дербију. Меч је завршен без голова, а могло их је бити, и то у великом броју. Иако Звезда може да жали због великог броја промашених прилика, с друге стране може да буде задовољна јер је сачувала бодовну предност и сада је још ближа освајању титуле шампиона.

Партизан – Црвена звезда 0:0

Партизан: Краљ, Ђорђевић, Ломић, Савељић (81′ Смиљанић), Рнић, Нађ, Томић, Бабовић, Боја (67′ Веселиновић), Лазовић, Радоњић
Црвена звезда: Стојковић, Баста, Луковић, Дудић, Бишевац, Ковачевић, Младеновић (71′ Перовић), Миловановић (88′ Мудринић), Јанковић, Ђокић, Жигић

Гледалаца: више од 20.000, у другом полувремену око 15.000
Судија: Александар Марковић (Цетиње)
Жути картони: Боја, Томић, Веселиновић, Смиљанић – Дудић, Младеновић, Жигић, Ђокић, Бишевац
Црвени картон: Мирковић (резерва) – Максимовић (тренер голмана)

Првих десетак минута протекло је у иницијативи домаћег тима који је деловао агресивније. Из тог периода вреди издвојити продор Бабовића који није уродио плодом, као и ситуацију када је Лазовић пао пред голом нашег тима после дуела са Стојковићем, али судија Марковић је проценио да није било фаула. Убрзо потом, искључен је резервни играч Партизана, Зоран Мирковић, због неспортског понашања и насртаја на судију.

Прву прилику Звезда прави у 16. минуту. Миловановић је са десне стране ушао у шеснаестерац противника, по земљи убацио лопту пред гол, али Жигћ је за корак закаснио да је захвати и пошаље у мрежу. Минут касније Жигић је шутирао главом са 13-14 метара после центаршута Луковића, али је то био преслаб покушај. То као да је био само почетак узбуђења јер је Ђокић два минута касније имао за чим да жали.

Наш нападач се сјајно убацио у празан простор, нашао се очи у очи са Краљем на десетак метара од гола, али је шутирао право у противничког чувара мреже. У 24. минуту упућена је сјајна дуга лопта ка Жигићу који је имао довољно времена и простора на око 25 метара од гола, али је оклевао и Краљ је истрчавањем отклонио опасност.

Све до краја полувремена није било прилика за гол. Доста се грешило, било је много фаулова, а била је приметна и нервоза због нереализованих прилика. Партизан је имао лопту више у свом поседу, али је утисак био да је звездин контранапад деловао опасније. Из тог дела утакмице као шансу вреди споменути једино шут Лазовића у 39.минуту када је са ивице казненог простора шутирао пеко гола.

Почетак другог полувремена обележио је излазак са стадиона наших највернијих присталица стационираних на северној трибини. Партизан је у 49. минуту први припретио када је Лазовић шутирао главом са пет метара, тик изнад пречке. Два минута касније још бољу прилику је имао Боја који је врло слабо шутирао са пет метара, па је Стојковић без већих проблема сачувао гол.

Срећа је била савезник нашег тима у 57. минуту када је Баста неспретно реаговао на центаршут са леве стране и умало постигао аутогол. Срећом, Стојковић је бравурнозно реаговао и послао лопту у корнер. Узвратила Црвена звезда у 55. минуту када је Жигић побегао чуварима, пао је на десетак метара од гола, али пенал није досуђен. Уз то, Жигић је зарадио жути картон због наводног симулирања.

У 57. минуту на сцену поново ступа Жигић. Миловановић га је идеално проиграо, наша нападач је ушао у казнени простор, циљао доњи угао, али је Краљ поново изашао као победник. Већ у следежем нападу још једна колосалне прилика за Звезду. Јанковић је сјајно реаговао на пас из средине, лобовао голмана Партизана, али је један од противничких играча у последњем тренутку избацио лопту из празног гола.

Наставила је Звезда са атацима ка голу противника још већом силином. Ђокић је у 62. минуту дошао надомак гола, покушао да оригра неког од саиграча, а Савељић је замало затресао сопствену мрежу. Пропуштене прилке као да су мало обесхрабриле наше играче су домаћи опет преузели иницијативу, али без опасности по Стојковићев гол.

Тек у 75. минуту Бабовић је имао прилику, али је његов ударац главом са 7-8 метара завршио поред гола. Минут касније ударац је опробао Рнић са двадесетак метара, али није било проблема за нашег голмана да ухвати лопту. У 80. минуту Звезда пропушта још једну колосалну прилику. Жигић се прво лепом финтом ослободио чувара још на нашој половини терена, вукао је лопту више од 50 метара, нашао се сам пред Краљем, али је поново шутирао право у њега.

То је била  и последња шанса на сусрету. Партизан је до краја јалово нападао, а Звезда се рутински бранила и одбранила за освајање бода који гарантује мирнију завршницу сезоне.

Претходни текстКрај за одбојкаше, девојке изгубиле од Поштара
Следећи текстИзборен пласман у плеј оф