Зенга: „Спремни чекамо наредне мечеве“

57

Црвена звезда у суботу од 14 часова игра против Рада утакмицу 21. кола Меридијан Суперлиге. Тренер Валтер Зенга је на конференцији за штампу, у добром расположењу, говорио о сутрашњој утакмици напоменувши да играчи максимално озбиљно морају да уђу у овај меч.

Као и против Будућности из Банатског Двора минулог викенда, Валтер Зенга ни овога пута не може да рачуна на све првотимце.

„Радили смо добро ове недеље и спремни смо да одиграмо добру утакмицу. У конкуренцији за тим због повреда неће бити Ранђеловића, Бишевца и Трајковића, док Ђокић паузира због картона. Никола Жигић је у конкуренцији за тим после опоравка, а међу кандидатима је и Бојан Миладиновић који се прикључио тренинзима са остатком екипе“, изјавио је шеф стручног штаба наше екипе изарзивши наду да после сутрашње утакмице неће бити нових повреда играча.

Потом се Зенга осврнуо на предност од пет бодова коју Црвена звезда има на табели у овом тренутку.

„До краја сезоне има још десет кола. Идемо утакмицу по утакмицу, не причамо и не размишљамо шта раде други, мислима смо окренути само нашем раду и играма. Играчи су схватили да је и ова утакмица веома важна за њих и да морају да је одиграју озбиљно од првог до последњег минута. Радимо добро, иза нас су добри резултати, па са оптимизмом улазимо у наредни период“.

Зенгу такође додатно може да охрабри и чињеница да екипа у другом делу сезоне још није примила гол.

„Важно је да цео тим учествује у фази одбране. Екипа своје задатке извршава веома добро и једино са првих двадесетак минута игре у другом полувремену у Банатском Двору може да буде подложно критици. Међутим, можда ја понекад од играча очекујем превише па сам у неким ситуацијама превише критички настројен“, констатовао је Зенга.

Претходни текстНово признање за Јасну Шекарић
Следећи текстПосета кошаркаша Младеновцу